TRANSFERUURTJE: Kamp-Onana haalt uit, Ajax-supertransfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Kamp-Onana haalt uit, Ajax-supertransfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gisteren schreven de Engelse media al dat Ajax zou mikken op een hereniging met Davinson Sánchez, die bij Tottenham Hotspur een bijrol vervult. Vandaag krijgt dat geruchtje nog wat meer body: er zou écht iets spelen tussen de Amsterdammers en de Colombiaan. Vooral Jurriën Timber en Lisandro Martínez doen het op dit moment uitstekend bij de Eredivisie-topclub, maar het staat buiten kijf dat oefenmeester Erik ten Hag wel een topverdediger kan gebruiken. Klaarblijkelijk moet dit dus Sánchez worden, die zelf wel wat zou voelen voor een tweede dienstverband in de Johan Cruijff ArenA. In de zomer van 2017 transfereerde de Colombiaan voor 42 miljoen euro van Ajax naar de Spurs, maar in Londen heeft hij eigenlijk nooit een vaste basisplaats kunnen veroveren. Coach José Mourinho lijkt niet bepaald onder de indruk te zijn van zijn kwaliteiten. Het is wel de vraag hoe directeur voetbalzaken Marc Overmars dit voor elkaar wil boksen, want de marktwaarde van Sánchez wordt nog altijd geschat op 35 miljoen euro. Besteedt Ajax een recordbedrag aan de komst van de oud-Ajacied of mikken de Amsterdammers op een huurdeal? Ook Sevilla lijkt toe te willen slaan…


Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax zei gisteren dat de onderhandelingen met André Onana over een nieuw contract stukgelopen waren. Het kamp van de doelman uit Kameroen vindt de Amsterdammers echter véél te gehaast. Zaakwaarnemer Albert Botines heeft kennisgenomen van de uitspraken van de bestuurder en zegt in De Telegraaf: “Dat had ik inmiddels via de media ook vernomen. Marc begrijpt de situatie, maar de rvc pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag.” De spelersmakelaar vervolgt: “Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed.” Via de mail heeft hij een paar suggesties gedaan, maar voor de rvc zou het nu ‘ja’ of ‘nee’ zijn. En dan is het voor Onana en Botines ‘nee’: “Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer.”

Buitenland:

Tottenham Hotspur heeft zijn oefenmeester José Mourinho ontslagen, zo melden The Telegraph en The Athletic. De Londenaren presteren al een tijdje ondermaats en speelden afgelopen vrijdag nog met 2-2 gelijk tegen Everton. Dat was klaarblijkelijk de druppel die de emmer deed overlopen. In november 2019 nam Tottenham afscheid van coach Mauricio Pochettino (die het nu voor het zeggen heeft bij Paris Saint-Germain) en werd Mourinho aangesteld. The Special One moest ervoor zorgen dat de Londenaren eindelijk eens prijzen zouden gaan winnen, maar de markante Portugees had het van meet af aan lastig in het Tottenham Hotspur Stadium. Dit seizoen zijn de prestaties van de topclub al helemaal beneden peil te noemen, want Tottenham staat momenteel zevende in de Premier League met 24 punten achterstand op koploper Manchester City. Daarbovenop werden de Spurs in de Europa League uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. Allemaal bij elkaar heeft dit Mourinho de kop gekost. Vooralsnog houden de Londenaren zelf de lippen op elkaar, maar verschillende betrouwbare bronnen melden dat voorzitter Daniel Levy op maandagavond heeft besloten dat Mourinho toch echt zijn congé krijgt.


In de afgelopen transferperiodes hield Real Madrid zijn hand misschien op de knip, in de aankomende zomer gaat dat hoogstwaarschijnlijk veranderen. En het begint er meer en meer op te lijken dat De Koninklijke Raheem Sterling van Manchester City in wil lijven. Voetbal International schrijft in ieder geval op maandagochtend: “Als er bij een andere Europese topclub een aanvaller is die goed presteert, dan wordt-ie automatisch in verband gebracht met Real Madrid. Dat gebeurde al met Kylian Mbappé, Neymar en Erling Haaland, maar nu ook met Raheem Sterling.” Het blad vervolgt zijn verhaal: “Volgens Engelse media houdt De Koninklijke zijn situatie nauwlettend in de gaten. De 26-jarige Engelse international heeft nog een contract tot medio 2023, maar zou deze zomer om tafel gaan met Man City, om de toekomst te bespreken. Ondertussen zit Real Madrid op het vinkentouw: de grootmacht zou Sterling al deze zomer naar Spanje willen halen.”

Moet Ajax Sánchez terughalen?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
51+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
121+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
37+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
36+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
40+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
102+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
20+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
235+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
38+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
48+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
787+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
203+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
89+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
137+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
770+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
31+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6252+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
238+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie