NY Times: ‘Europese elite dropt absolute bom’

Foto: NY Times: ‘Europese elite dropt absolute bom’

Er is een gigantische ontwikkeling aanstaande in het wereldwijde voetbal. Een groep Europese clubs dreigt uit de vertrouwde voetbalstructuur te stappen door een zogeheten Super League op te richten.

Het idee van een Super League is al vaak geopperd, maar diende meestal als een drukmiddel om meer geld en Europese tickets te verdienen. De New York Times heeft echter vernomen dat er inmiddels concrete stappen zijn ondernomen om zo’n gloednieuwe competitie werkelijkheid te maken.

Het zou onder meer gaan om de drie grote clubs van Spanje, de grootste zes clubs van Engeland, Juventus en AC Milan. Er zou in het diepste geheim maandenlang zijn onderhandeld en de desbetreffende clubs zouden hier een principeakkoord aan overgehouden hebben. Mogelijk komt er zondag zelfs al een officieel statement naar buiten.

Zeker twaalf clubs hebben toegezegd of zijn minimaal serieus geïnteresseerd. Ook clubs als Bayern München en Borussia Dortmund zijn benaderd, maar zij hebben dit idee afgewezen uit loyaliteit richting de eigen competitie alsmede de UEFA-competities. Zij wijzen erop dat de Europese topclubs hier alles aan te danken hebben.

Het nieuws over een Super League zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien. De UEFA staat immers op het punt om vanaf 2024-2025 een nieuwe opzet voor de Champions League in te voeren. Met ingang van 2022 dreigen de eliteclubs het vertrek echter te gaan uitvoeren…

Een goed plan?

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie