Ronald Koeman: ‘Wel een beetje vreemd’

Foto: Ronald Koeman: ‘Wel een beetje vreemd’

Oefenmeester Ronald Koeman heeft FC Barcelona aardig aan het voetballen gekregen, maar desondanks wordt bijna wekelijks in twijfel getrokken of hij wel toekomst heeft bij de Catalanen. De naam van Xavi Hernández wordt vaak genoemd…

De nieuwe president Joan Laporta heeft al een paar keer gezegd dat hij Koeman steunt, maar de geruchten verdwijnen niet. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal wordt geciteerd door het Algemeen Dagblad: “Laporta heeft zijn vertrouwen al eerder in me uitgesproken, het is echt niet nodig dat hij dat steeds weer doet wanneer er verhalen in de media verschijnen. Ik weet bij wat voor een club ik zit. En ondanks alle economische problemen spelen we nu een finale, en die moeten we gewoon winnen.”

Barça staat vanavond om 21.30 uur tegenover Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey. Wordt die eindstrijd verloren, dan zal de druk alleen maar toenemen… “Ik wist vooraf hoe groot de druk bij Barça altijd is. Maar het is een beetje vreemd dat ik steeds vragen over mijn toekomst moet beantwoorden. Vóór de Clásico hadden we 19 wedstrijden achtereen gewonnen, en ik heb nog een jaar van mijn contract te gaan. Waarom dan die twijfels? Ik denk niet aan mijn toekomst, het belangrijkste is om alle energie in de ploeg te stoppen, de beste opstelling te maken om de prijs te winnen.”

Koeman bezorgde de Catalanen hun eerste Europa Cup 1 door het winnende doelpunt te scoren op Wembley, hij is een échte Barça-legende: “Maar die status van held van van toen vrijwaart me nu als trainer niet van kritiek als de resultaten niet goed zijn.”

Is hij volgend seizoen nog Barça-trainer?

  • Dat denk ik wel
  • Ik weet het niet…
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie