De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: bekerfinale!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: bekerfinale!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 17 april



Na een vermakelijke week vol Champions League-krakers en Europa League-voetbal stoomt het weekend door met toffe wedstrijden om niet te missen. Na fenomenale wedstrijden door de week is het weekend namelijk gereserveerd voor beslissende potten in zowel de FA Cup als de Copa del Rey. Laatstgenoemde krijgt bijvoorbeeld een winnaar, want de finale wordt gespeeld. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 april hieronder:


13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Newcastle United – West Ham United, 18.00 uur op Ziggo Sport: FA Cup: Chelsea – Manchester City, 21.00 uur op Ziggo Sport: Copa del Rey Final: FC Barcelona – Athletic Bilbao


Dat lees je goed, in Spanje is het tijd voor de finale van de Copa del Rey. Het is direct de laatste wedstrijd van de avond, maar daar trappen we deze week in onze TV Tips wel mee af. Het is namelijk een wedstrijd die je niet mag missen!

FC Barcelona neemt het op tegen Athletic Bilbao. Eerstgenoemde zoekt eigenlijk naar herstel wegens eerverlies vorig weekend in El Clásico. Toen werd in Madrid verloren met 2-1 waardoor Real Madrid naar de top van de ranglijst kon stijgen (ook al was het maar voor even). Nu staat Barcelona wel derde en heeft het puntverlies van de concurrentie nodig om nog de titel te winnen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag en dus wil Koemans team alvast prijzen pakken die op een presenteerblaadje liggen.



Tegen Athletic Bilbao moet gespeeld worden en de ploeg uit Camp Nou moet daar gewoon van winnen. Tenminste, dat zou je zeggen. Toch speelt Bilbao een redelijk seizoen en valt er nog wat te klimmen op de ranglijst. Vraag blijft alleen wel of de underdog weet te stunten, want tegen FC Barcelona spelen is en blijft altijd lastig.

Naast Spanje is het ook in Engeland feest. De FA Cup gaat namelijk verder en ook daar staat een kraker van jewelste te wachten. Het is Chelsea dat in Londen Manchester City ontvangt. Opvallend is dat de twee teams elkaar zien kort nadat beide in de Champions League speelden tegen Porto en Borussia Dortmund respectievelijk. Als de twee Engelse clubs door de volgende ronde komen van de Champions League staan de twee teams zelfs in de finale.



In dat geval is de wedstrijd in de FA Cup een generale repetitie. Vraag is alleen hoe beide clubs gaan presteren, gezien de vermoeidheid maar zo in kan slaan. Daarnaast verloor Chelsea ook nog eens van Porto, al kon de club van Thomas Tuchel zich dit permitteren met een minimale score. Of het moraal klappen heeft gekregen door het verlies, valt nog te bezien.



Ook zien we in de kraker of Manchester City nog genoeg in de tank heeft om door te stomen. Tegen Dortmund moest de ploeg van Pep Guardiola nog flink aantrekken om door te kunnen. Uiteindelijk is het geluk, maar op reserve kracht speelde het team zeker niet!




Zondag 18 april 



Na een zaterdag met finales en krakers brengt ook de zondag een heerlijke voetbaldag. In Nederland wordt namelijk ook een finale gespeeld, namelijk de finale van de KNVB-beker. In Rotterdam wordt de Kuip weer opgemaakt voor een heerlijke middag voetbal, maar daar blijft het zeker niet bij!



Een greep uit de leukste uitzendingen in het Nederlandse voetbal van 18 april hieronder:


16.00 uur op ESPN: TOTO KNVB-beker: Voorbeschouwing, 18.00 uur op ESPN: TOTO KNVB-bekerfinale: Ajax – Vitesse, 19.55 uur op ESPN: TOTO KNVB-beker: Nabeschouwing


Deze zondag is er op de Nederlandse velden slechts één wedstrijd om voor te gaan zitten en dat is natuurlijk de KNVB-bekerfinale. Ajax speelt tegen Vitesse in deze kraker en dat wordt uitgebreid aangepakt natuurlijk.



Bij ESPN kun je al vanaf 16.00 uur alvast klaar zitten, want een finale betekent natuurlijk een uitgebreide voorbeschouwing. Die is er dan ook zeker en dat maar liefst twee uur lang. Vervolgens is de wedstrijd om 18.00 uur waarna uiteindelijk ook nog een nabeschouwing is. Eventueel wordt de tijd overigens opengehouden voor verlenging, mocht dat nodig zijn. Wat er ook gebeurd, het belooft een heerlijke zondagmiddag te worden voor het Nederlands voetbal. 


Een greep van de leukste uitzendingen in het buitenlandse voetbal van 18 april hieronder:


12.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: AC Milan – Genoa, 14.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Arsenal – Fulham, 16.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester United – Burnley, 19.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: FA Cup: Leicester City – Southampton, 20.55 uur op Ziggo Sport: Getafe CF – Real Madrid


Waar in Nederland alleen de KNVB-bekerfinale voor veel opwinding zorgt, is het op de buitenlandse velden een enorm drukke middag. Daar staat nog een wedstrijd van de FA Cup op de planning, terwijl Real Madrid tegen een taaie ploeg uitspeelt. Verder kun je ook AC Milan, Arsenal en Manchester United zien schitteren.



Toch is het pas voor de FA Cup-wedstrijd dat we er goed voor gaan zitten op de zondagavond. Dan neemt Leicester City het op tegen Southampton op om een plekje in de finale te bemachtigen. Daar staat de winnaar van de kraker van zaterdag te wachten. Stiekem verwachten we dat de nummer drie van de Premier League zonder al te veel moeite van Southampton wint, maar een verrassing zit natuurlijk in een klein hoekje.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Chelsea – Manchester City
  • Copa del Rey Final: FC Barcelona – Athletic Bilbao
  • TOTO KNV-bekerfinale: Ajax – Vitesse
  • FA Cup: Leicester City – Southampton
17+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie