‘Eredivisie moet Ajax zeer dankbaar zijn’

Foto: ‘Eredivisie moet Ajax zeer dankbaar zijn’

Ajax is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. Volgens Valentijn Driessen komt plek zeven in de nabije toekomst in gevaar, maar dat is volgens hem niet aan de Amsterdammers te wijten.

De chef voetbal van De Telegraaf schrijft: “Ajax’ prestaties afgelopen vijf jaar zijn goed voor 50% van de Nederlandse punten op die coëfficiëntenranglijst. Was in Amsterdam alles bij het oude gebleven, dan zou ons land op plaats twaalf staan. Dan zou de kampioen en de nummer twee respectievelijk één en drie voorrondes moeten overleven om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken.”

De journalist vindt dat Ajax dit zelf heeft opgebouwd en dat andere clubs meeprofiteren. “Los van veel te hoge binnenlandse transfersommen, die Overmars willens en wetens betaalt, blijkt Ajax subsidiegever annex sponsor van het profvoetbal. Terwijl de club in deze coronatijd zelf legio financiële uitdagingen heeft op te lossen vanwege de hoge kostenplaatjes. Iedere euro moet worden omgedraaid en vandaar het loonoffer in Amsterdam.”

“Het gaat te ver om nu te zeggen dat iedereen uit dankbaarheid met een Ajax-shawl voor de buis moet zitten op Europese avonden. Ajax is zelf verantwoordelijk voor het gevoerde risicobeleid en geen filantropische instelling. Toch getuigt het van oogkleppenbeleid bij clubbestuurders als Ajax z’n Europese ambities wordt kwalijk genomen. Want de risico’s van deze beleidsvoering zijn ook voor de aanstaande landskampioen. Geen club zal klaarstaan om financieel bij te springen als de bestorming van de Europese top zou leiden tot Ajax’ ondergang”, aldus Driessen.

Eens?

  • Ja
  • Nee
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie