TRANSFERUURTJE: PSV heeft beet, Haaland kost 500 miljoen

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV heeft beet, Haaland kost 500 miljoen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Het hing natuurlijk al even in de lucht, maar nu is het ook helemaal officieel: Joël Drommel verruilt FC Twente na dit seizoen voor PSV. Dat hebben beide clubs vrijdagochtend via de officiële kanalen bekendgemaakt. Drommel tekent voor vijf jaar en kost PSV precies 3,5 miljoen euro.

AC Milan hoopt zich komende zomer te versterken met Donyell Malen, maar dreigt met lege handen achter te blijven. Borussia Dortmund hoopt nog altijd op de komst van de PSV-spits. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft onlangs met Alf-Inge Haaland een aantal clubs bezocht. Zij hopen Erling Braut Haaland deze zomer naar een grotere club dan Dortmund te brengen. Die kans is alleen maar groter geworden nu ‘BVB’ uit de Champions League ligt en naast kwalificatie via de Bundesliga dreigt te grijpen. Haaland is dus op weg naar de uitgang en dus heeft de Duitse topclub een opvolger nodig. Volgens BILD is de keuze gevallen op Donyell Malen, die net als de Noorse goalmachine cliënt is van Raiola. Dankzij een contract tot medio 2024 moet hij zo’n dertig miljoen euro opbrengen.

[b]Buitenland:[/b]

Erling Braut Haaland hoopt deze zomer een imposante transfer te maken. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is samen met diens vader Alf-Inge Haaland al druk bezig om hem elders onder te brengen, maar de financiële eisen zijn niet mals. Volgens Goal gaat het om astronomische bedragen. Het medium heeft vernomen dat Haaland netto 35 miljoen euro netto verdienen per seizoen, waardoor vrijwel alle clubs ter wereld al meteen uitgesloten zijn. Over een periode van vijf jaar gaat het dus om 175 miljoen euro aan salaris. Raiola en Haaland senior zullen zelf ook gecompenseerd worden, terwijl er ongetwijfeld ook nog clausules in het contract worden gestopt. Borussia Dortmund zal bovendien zeker 150 miljoen euro eisen. In totaal zou het prijskaartje zo’n 500 miljoen euro worden.

Real Madrid vreest dat Sergio Ramos de club daadwerkelijk gaat verlaten. Hij zou elders een betere aanbieding hebben gekregen. Dat wordt beweerd in Hora 25 Deportes, een radioshow van Cadena SER. Door de inmiddels vijf maanden durende ‘non-response’ van Ramos op verschillende contractaanbiedingen, denkt Real dat de aanvoerder bij een andere club een betere aanbieding kreeg en al heeft besloten om Madrid te verlaten. Qua financiën is PSG maar één van de weinige clubs die Ramos een monstersalaris zou kunnen aanbieden, dus wie weet…

Waar speelt Malen volgend seizoen?

  • PSV
  • Dortmund
  • Milan
  • Anders…
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
10+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
24+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
10+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
23+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
296+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
474+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
147+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
10+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
292+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
168+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
428+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
50+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
510+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
52+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
266+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
141+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
504+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
201+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie