Van de Beek krijgt ondanks invalbeurt duidelijke boodschap

Foto: Van de Beek krijgt ondanks invalbeurt duidelijke boodschap

Manchester United plaatste zich donderdagavond ten koste van Granada voor de halve finales van de Europa League. Donny van de Beek kreeg als invaller weer eens wat speeltijd, maar hij hoeft zich niet rijk te rekenen.

Voetbal International schrijft: “Van de Beek mocht na rust in de ploeg komen voor Pogba, die in de zesde minuut met een knappe assist aan de basis stond van de openingstreffer van Edinson Cavani. De Franse middenvelder was volgens Manchester Evening News samen met doelman David de Gea de beste man van het veld (8). ‘Zijn assist met hoofd op Edinson Cavani was bewust en technisch heel knap. Hij was vandaag weer in talismanic form‘, schrijft de regionale krant.”

Toch besloot Ole Gunner Solskjaer om Pogba in de rust naar de kant te halen. De spelers van Granada probeerden hem zijn tweede gele kaart aan te smeren. “Ik vond dat hij de duels fair aanging, maar hij kreeg een paar onterechte vrije trappen tegen en ik wilde geen risico nemen. En Donny had speeltijd nodig. Hij deed het goed”, gaf de Noor een complimentje aan de Oranje-international. “Maar Paul is een leider op en buiten het veld.”

“Daarmee lijkt na sterspeler Bruno Fernandes ook Pogba op het middenveld niet te passeren voor Solskjaer, waardoor het uitzicht op speeltijd in zijn eerste seizoen bij United beperkt blijft voor Van de Beek. Hoewel de ex-Ajacied volgens Manchester Evening News verdienstelijk inviel (6) en een assist had verdiend met zijn ‘briljante pass’ op Mason Greenwood, wordt het geduld van de miljoenenaankoop daarmee flink op de proef gesteld”, concludeert VI.

Hij moet vertrekken

  • Eens
  • Oneens
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie