Hoofdtrainer gaat PEC Zwolle verlaten voor KNVB

Foto: Hoofdtrainer gaat PEC Zwolle verlaten voor KNVB

Na het ontslag van John Stegeman nam Bert Konterman de honneurs waar bij PEC Zwolle, maar komende zomer gaat de oud-international terugkeren bij de KNVB. Dat maken de Blauwvingers zojuist bekend. Konterman zou assistent gaan worden van aanstaand coach Art Langeler, maar heeft zich bedacht.

“De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer. Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje. De O19 is komend seizoen het hoogste jeugdteam van de voetbalbond en biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land. De focus gaat nu echter weer volledig op PEC Zwolle, waar we nog vijf belangrijke wedstrijden hebben om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan”, reageert Konterman op de website van PEC.

Technisch manager Mike Willems vult aan: “Bert informeerde mij begin deze week over de situatie en eigenlijk kan ik niets anders dan daar begrip voor hebben. Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen. Op dit moment zit hij precies op de helft van zijn tien wedstrijden aan het roer van onze club en dus vallen er de komende weken nog genoeg punten te pakken om het seizoen zo sterk als mogelijk af te sluiten.”

Konterman is een goede trainer

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
51+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie