Weghorst zorgt met corona-uitspraken voor Duitse woede

Foto: Weghorst zorgt met corona-uitspraken voor Duitse woede

Wout Weghorst is bij VfL Wolfsburg natuurlijk mateloos populair nu hij ook dit seizoen weer aan de lopende band scoort, maar lang niet iedereen is momenteel even enthousiast over de spits.

In de studio bij ZDF werd Weghorst dit weekend bevraagd naar eerdere uitspraken van hem in december, toen de oud-AZ’er de ernst van het coronavirus- en de crisis ietwat leek te bagatelliseren. Hij weigerde afstand te doen van die uitspraken.

De Telegraaf schrijft: “Eind december zette Weghorst vraagtekens bij – zoals hij het noemt – ’de coronahysterie’. Op sociale media riep hij zijn volgers op ’om zelf onderzoek te doen’. Ook plaatste Weghorst een afbeelding met de tekst: ’stel je eens voor dat er een virus is dat zo dodelijk is, dat je je moet laten testen om te weten of je het hebt’.”

Bij ZDF zegt Weghorst nu: “Ik heb me niet verontschuldigd voor die post. Ik heb m’n verontschuldigingen aangeboden voor de reacties die ik van veel mensen heb gekregen. Ik heb niemand willen beledigen. En nogmaals, ik bied m’n excuses aan vanwege de reacties die ik gekregen heb, zeker voor de mensen die het anders geïnterpreteerd hebben. Ik heb het zeker niet zo bedoeld. Het enige wat voor mij belangrijk is is dat ieder persoon voor zichzelf moet beslissen. Het is belangrijk om er kritisch naar te kijken en daar gaat het om. Dat was ook belangrijk voor mij. Op basis daarvan moet je goede beslissingen nemen voor jezelf en je eigen toekomst.”

Overigens was ZDF niet blij met de uitspraken van Weghorst. Zij ‘gaven hem meerdere keren de kans zich te distantiëren van zijn eerdere uitspraken, maar die greep hij niet.’

Ben jij het eens met Weghorst?

  • Ja
  • Nee
260+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie