‘Eredivisie slaat onverwachts grote slag’

Foto: ‘Eredivisie slaat onverwachts grote slag’

De coronacrisis heeft een grote impact op de Eredivisie. Toch constateert Trouw dat de crisis ‘weinig impact op de financiële staat’ heeft. “Afgelopen seizoen groeide zelfs het totale eigen vermogen”, zo schrijft de krant.

Het medium bericht: Dramatische gevolgen werden voorspeld. Vorig jaar werden de competities in het betaalde voetbal in maart vanwege de coronapandemie afgebroken en dit seizoen wordt al sinds oktober in lege stadions gespeeld. Maar ondanks een flink gedaalde omzet heeft dat voor de Eredivisie geen grote financiële gevolgen.”

“Het gezamenlijk eigen vermogen van de eredivisieclubs is afgelopen seizoen zelfs gegroeid: van 350 naar 408 miljoen euro. Bij vijftien van de achttien clubs steeg het eigen vermogen in de jaargang 2019/2020. Het geschatte gezamenlijke verlies voor dit seizoen – ongeveer 50 miljoen euro – wordt naar verwachting deze zomer gecompenseerd door de verkoop van spelers”, zo bericht Trouw in een analyse.

Onderzoeker Job Gulikers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen stelt: “De sector staat er even goed of even slecht voor als vóór corona. (…) In het deltaplan van de KNVB werd gesproken van een omzetdaling voor het betaalde voetbal van 331 miljoen euro met dit seizoen erbij. Zo heet is de soep dus niet gegeten. De NOW heeft veel goedgemaakt en daarbij zijn sponsors en supporters heel loyaal gebleven. Ze vorderen hun bijdragen voor business seats en seizoenkaarten niet terug, waardoor de schade nogal is meegevallen.”

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie