Nagelsmann tikt Angeliño op de vingers vanwege social-media gedrag

Foto: Nagelsmann tikt Angeliño op de vingers vanwege social-media gedrag

Julian Nagelsmann is niet blij met het social media-gedrag van zijn speler Angeliño bij RB Leipzig. De Spaanse wingback is naar zijn volgers altijd erg open over zijn wel en wee, wat de trainer betreft iets teveel.

De oud-speler van PSV en NAC Breda meldde online dat hij hersteld is van een blessure en dat hij komende zaterdag tegen Werder Bremen zijn rentree zal maken. “We zijn er blij mee dat hij terug is”, begint Nagelsmann tegenover Kicker. “Toch zijn er nog wel dingen die hij moet leren. Bijvoorbeeld om goed om te gaan met blessures en om zijn emoties te kanaliseren. In voetballend opzicht doet hij het perfect, maar in revalidatiefases kan hij zich nog verbeteren. Hopelijk loopt hij geen blessures meer op, dan hoeven we ons daar niet meer mee bezig te houden.” 

Nagelsmann vindt dat zijn spelers tegenstanders niet wijzer moeten maken dan ze al zijn. Updates over blessures ziet hij dan ook liever niet. “Deel liever geen zaken die niet positief zijn of die ruimte laten voor interpretatie. Als je het uitmaakt met je vriendin, doe je dat toch ook niet via een sms’je?” De oefenmeester geeft de Spanjaard nog een tip mee. “Er zijn trainers zat die hier niet zo ontspannen mee omgaan. Ik ga er ontspannen mee om en ben niet iemand die een boete oplegt. Maar hij moet dit wel leren voor de toekomst.”

Heeft Nagelsmann hierin gelijk?

  • Zeker
  • Nee, moet niet zo zeuren
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie