De beste voetbaluitzendingen van deze week: kwartfinales in Europa!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: kwartfinales in Europa!

Nadat we dit weekend de terugkeer zagen van competitievoetbal staan er voor komende week weer fantastische wedstrijden op iedereen te wachten. De Europese toernooien gaan namelijk weer verder. Het is dus tijd voor de terugkeer van de Champions League én de Europa League.



Dinsdag 6 april



De eerste dinsdag van april trapt direct af met heerlijke krakers om van te genieten. De kwartfinales van de Champions League zijn namelijk gearriveerd en brengen vermaak van het hoogste niveau met zich mee. Ook is er een interessante docu te zien op ESPN over een jaar Covid-19.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 6 april hieronder:


20.00 uur op ESPN: Een jaar Covid-19, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Manchester City – Borussia Dortmund, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Real Madrid – Liverpool


Toch zitten we collectief klaar voor een avond topvoetbal in de Champions League. Titanen uit Engeland, Duitsland en Spanje nemen het tegen elkaar op. Zo komen eerst Manchester City en Borussia Dortmund elkaar tegen op het veld in Manchester. De Duitse ploeg hoopt een mooie stap te zetten voor de returnwedstrijd, terwijl Manchester City vooral zoekt naar veel goals in eigen huis.



Van Manchester schakelen we over naar Spanje. Madrid om precies te zijn, want daar staat de andere kraker van de avond op ons te wachten. Real Madrid verwacht in Bernabéu Liverpool en hoopt de ploeg van Jürgen Klopp in eigen huis alvast van de mat te tikken. Of het zwalkende Real Madrid dat weet te lukken, valt nog te bezien.




Woensdag 7 april 



Woensdag breekt als geen ander de werkweek weer doormidden en dat is niet anders wanneer de Champions League vervolgt wordt. Met twee toffe matches is het weer genieten geblazen. Toch blijft het daar niet bij, want ook in Italië treden topclubs aan in nieuwe wedstrijden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 7 april hieronder:


18.20 uur op Ziggo Sport: Juventus – Napoli, 18.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Internazionale – Sassuolo, 20.45 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: FC Porto – Chelsea, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Bayern München – Paris Saint-Germain


Waar Juventus tegen Napoli speelt, mag ook Internazionale aantreden in de Serie A. Tegenstander is Sassuolo, maar veel kijkers zullen zich daar niet op richten. Die trekken de avond uit voor de Champions League. Daar neemt Porto het bijvoorbeeld in eigen huis op tegen Chelsea.



De mooiste wedstrijd van de avond is alleen wel de kraker tussen de finalisten van vorig jaar. Toen kwamen Bayern München en Paris Saint-Germain elkaar tegen in de finale van de Champions League en dit jaar ziet de herhaling. Dit keer alleen wel al in de kwartfinale. Dit keer hopen we wel op betere cijfers dan de magere 0-1 in Lissabon vorig jaar.




Donderdag 8 april



Na twee heerlijke avondjes in de Champions League schakelen we op de donderdag over naar de Europa League. Daar komt Ajax namelijk weer in actie met de hoop om de volgende ronde te halen. Vraag is wel of dat na de moeizame wedstrijd in de Eredivisie lukt.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 8 april hieronder:


20.55 uur op RTL 7: UEFA Europa League: Ajax – AS Roma, 20.55 uur op ESPN 3: UEFA Europa League: Dinamo Zagreb – Villarreal, 21.00 uur op ESPN 1: UEFA Europa League: Granada CF – Manchester United


AS Roma is de tegenstander van Ajax in de kwartfinale. De Italiaanse club komt eerst naar Amsterdam, maar hoeveel voordeel dat aan de Amsterdammers geeft, valt te bezien. Vraag is vooral of het gat van Daley Blind opgevuld kan worden. Tegen sc Heerenveen bleek al dat het gemis enorm was en dus wordt het absoluut geen makkelijke avond voor de Nederlandse koploper.



Anderzijds kunnen fans ook genieten van twee andere Europa League-toppers. Zo neemt Dinamo Zagreb het op tegen Villarreal. In Spanje zelf is er rond dezelfde tijd ook een gevecht gaande tussen Granada en Manchester United.


Vrijdag 9 april 



De week sluiten we op gepaste wijze af. In de Keuken Kampioen Divisie breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Ook in de Eredivisie gaat een nieuwe speelronde van start via Vitesse dat het thuis tegen ADO Den Haag opneemt. De laatste wedstrijd van de avond komt uit Engeland, waar Fulham Wolverhampton Wanderers ontvangt.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 9 april hieronder:


20.00 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN: Vitesse – ADO Den Haag, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Fulham – Wolverhampton Wanderers

Mooie week?

  • Zeker
  • Nee
14+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:22
2+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
33+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
4+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
45+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
48+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
78+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
96+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
5+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
94+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
509+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
579+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
28+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
76+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
26+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1147+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
451+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
52+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1706+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
97+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
228+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie