‘Arne Slot zorgt voor grote Feyenoord-stunt’

Foto: ‘Arne Slot zorgt voor grote Feyenoord-stunt’

Arne Slot aast op een grote stunt als nieuwe trainer van Feyenoord. De oefenmeester hoopt aanvoerder en sterspeler Steven Berghuis deze zomer in De Kuip te houden, met een nieuw contract als beloning.

De Telegraaf schrijft: “De nieuwe trainer Arne Slot heeft al een gesprek gehad met de 28-jarige Berghuis, die Feyenoord met een assist en een goal aan een 2-0 zege op Fortuna Sittard hielp. De speler weet sinds die ontmoeting hoe graag de opvolger van Dick Advocaat met hem wil gaan werken. Ook technisch directeur Frank Arnesen en het bestuur van Feyenoord willen extra inspanningen verrichten om de aanvoerder te behouden.”

Berghuis kan deze zomer voor slechts vier miljoen euro een volgende stap maken. Daarmee is hij een interessante optie voor buitenlandse clubs, al is zijn Watford-verleden ongetwijfeld een mogelijke aanleiding voor clubs om nog even kritisch te kijken. “Maar zelfs als een grote club in de Serie A of La Liga hem zou ophalen, blijft het de vraag of Berghuis daar veel speeltijd zal krijgen”, zo stelt de krant.

Met het oog op zijn Oranje-status is een transfer riskant. In 2022 wacht alweer een WK, waardoor Berghuis voor een dilemma staat. De Telegraaf: “Daar komt bij dat Slot zo goed als zeker het voetbal gaat spelen dat Berghuis ambieert. Aanvallender, hoger druk zettend en de bal al proberen te veroveren op de helft van de tegenstander. Dat Slot hem aan boord probeert te houden, is begrijpelijk. Hij heeft geen zekerheid dat er financieel grote dingen mogelijk zijn richting het nieuwe seizoen en met Berghuis heeft hij een speler in zijn selectie die garant staat voor doelpunten.”

Blijft Berghuis bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie