Scherpen: “Trainer koos voor Stekelenburg, terwijl ook ik vrij goed bezig was”

Foto: Scherpen: “Trainer koos voor Stekelenburg, terwijl ook ik vrij goed bezig was”

Kjell Scherpen leek dit seizoen niet aan bod te komen in Ajax 1, maar door de afwezigheid van André Onana en Maarten Stekelenburg kon de 21-jarige doelman zondag zich toch eindelijk bewijzen in de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen had hij slechts vijf minuten voorbereidingstijd.

“Ik weet niet hoe ernstig de blessure van Maarten is”, aldus Scherpen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Maar op een foutje na heb ik het tegen Heerenveen niet slecht gedaan. Ik had die bal natuurlijk niet in de voeten van Veerman moeten schuiven. Gelukkig scoorde hij niet en kon ik Mitchell van Bergen even later nog van scoren houden. Verder heb ik eigenlijk niets te doen gekregen.” 

Scherpen moest lang wachten op zijn eerste Ajax-minuten in de Eredivisie. “Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat het verschil tussen Emmen en Ajax nog groter is dan ik al had verwacht. Hier worden andere dingen van me gevraagd. Ik moet ook voetballend mijn mannetje staan. Met dank aan mijn trainers bij Ajax lukt dat beter. Ik sta nu veel comfortabeler onder de lat.” 

Twee maanden geleden had Scherpen even de hoop dat trainer Erik ten Hag voor hem zou kiezen als vervanger van de lang geschorste Andre Onana. “Maar de trainer koos voor Stekelenburg. Terwijl ook ik vrij goed bezig was.”

Zie jij Scherpen uitgroeien tot onomstreden nummer 1 van Ajax?

  • Ja hoor
  • Nope…
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie