PSV heeft tweede plek terug na bliksemstart

PSV heeft het voorronde Champions League-ticket virtueel weer overgenomen van AZ. De Eindhovenaren zakten zaterdagavond naar plek drie, maar zorgden zondag voor eerherstel door Heracles Almelo met 3-0 te verslaan.

Een nederlaag in Alkmaar maakte de strijd om plek twee al spannender en door een 0-1 zege bij Willem II werd de druk nu helemaal bij PSV gelegd. De formatie van Roger Schmidt, met Olivier Boscagli op het middenveld, leek deze opdracht goed in de oren te hebben geknoopt. Op aangeven van de Fransman zorgde Donyell Malen voor een snelle Eindhovense voorsprong in het Philips Stadion.

Na ruim twintig minuten wist PSV de voorsprong zelfs al te verdubbelen. Opnieuw zorgde Boscagli voor het voorbereidende werk en ditmaal kopte aanvoerder Denzel Dumfries raak. Vlak voor rust kreeg Heracles nog wel de kansen om de spanning terug te brengen, maar doelman Yvon Mvogo redde op pogingen van zowel Delano Burgzorg als Noah Fadiga.

Waar PSV voor de rust een goede indruk maakte, daar zakte het niveau in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau. Via Cody Gakpo ontstond er nog wel een grote kans op een derde treffer. De bij Jong Oranje uitblinkende Eindhovenaar dacht raak te koppen na een voorzet van Malen, ware het niet dat goalie Janis Blaswich de bal uit zijn doel ranselde. In extremis zorgde de ingevallen Mohamed Ihattaren alsnog voor de schitterende 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (9′) Donyell Malen, 2-0 (21′) Denzel Dumfries, 3-0 (90′) Mohamed Ihattaren