Blije Berghuis: “Hij loert erop…”

Foto: Blije Berghuis: “Hij loert erop…”

Steven Berghuis eiste een hoofdrol op in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aanvoerder van Feyenoord was met een assist en een doelpunt belangrijk in de overwinning op de Limburgers (2-0). Tot heel grote tevredenheid leidde het echter niet bij de linkspoot. 

Het was een drukke week voor Berghuis, gaf hij aan voor de camera van ESPN. “Maar ik heb een goed herstel gepakt. Lekker uitrusten, goed eten en dan kunnen we weer.” De basisplekken van Berghuis bij het Nederlands elftal hakten er fysiek wel in, maar toch deed het de buitenspeler goed. Waar hij tegen FC Emmen als één brok frustratie over het veld liep, was hij tegen Fortuna de dirigent van de Rotterdammers. Met een schitterende voorzet bediende Berghuis Linssen, die de eerste treffer van de wedstrijd kon binnen knikken. 

“Het was een wisselvallige wedstrijd”, blikt Berghuis terug. “We hadden goede fases en slechte fases, maar een verval zoals in de tweede helft tegen FC Emmen heb ik niet gezien. Al werden de ruimtes tussen de linies in de loop van de tweede helft wel groot, maar Fortuna kon ons alleen niet pijn doen daarin.”

Berghuis zorgde er met zijn doelpunt voor een 2-0 eindstand, maar zijn assist bij de openingstreffer was wellicht nog belangrijker. “We hebben het van te voren besproken”, zegt Berghuis, doelend op de samenwerking met Linssen. “Je weet dat Bryan op dat soort ballen loert, dus dan moet je ze goed in de loop geven en dan kan hij er wel wat mee.”

Wat Berghuis de beste speler van Feyenoord?

  • Ja, zeker!
  • Nee, vind ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie