TRANSFERUURTJE: Neres én Martínez, Feyenoord gooit roer om

Foto: TRANSFERUURTJE: Neres én Martínez, Feyenoord gooit roer om

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er wordt nu al een tijdje gespeculeerd over een mogelijke miljoenentransfer van Lisandro Martínez van Ajax naar FC Barcelona. En dat gerucht krijgt nu wat gewicht, omdat El Mundo Deportivo meldt dat de Argentijn daadwerkelijk op de lijst staat bij de Catalanen. Het dagblad noemt Martínez ‘de opvolger van Matthijs de Ligt in de Johan Cruijff ArenA’ en stelt dat er vanuit het Camp Nou-stadion al contact opgenomen is met directeur voetbalzaken Marc Overmars om een deal bespreekbaar te maken. Barcelona zou de Ajacied aan willen trekken vanwege zijn veelzijdigheid: hij kan in het hart van de defensie spelen, maar óók op de linksbackpositie én het middenveld. Naar verluidt moet de huidige nummer twee van de Primera División 25 miljoen euro aftikken om deze transfer werkelijkheid te maken. Volgens El Mundo Deportivo moet Barça wel opschieten, want ook het Franse Paris Saint-Germain en het Italiaanse SS Lazio zouden staan te springen om Martínez in te lijven.

Is David Neres aan zijn laatste maanden als Ajax-speler bezig? Het zou zomaar eens kunnen, want de Braziliaan is misschien wel toe aan de volgende stap in zijn carrière als profvoetballer. En Real Madrid houdt naar verluidt een vinger aan de pols. In het verleden bracht Guangzhou Evergrande uit de Chinese Super League al eens een officieel bod uit op de aanvaller, maar omdat Diego Lainez niet voor Amsterdam maar voor Real Betis koos, bleef Neres in de Johan Cruijff ArenA voetballen. Manchester United probeerde het vervolgens met 60 miljoen euro, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars was niet te vermurwen. De Spaanse roddelmedia melden nu dat voorzitter Florentino Pérez van Real het wel ziet zitten om Neres naar het Estadio Santiago Bernabéu te halen. Mogelijk heeft hij het Champions League-duel van 2018-2019 tussen De Koninklijke en Ajax in Madrid nog in zijn achterhoofd zitten, want toen speelde de Ajacied geweldig.Feyenoord wil aanhaken bij eerst PSV en daarna Ajax en daarom moet álles anders in de Rotterdamse Kuip, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Technisch directeur Frank Arnesen is van plan om de boel flink op te schudden bij de traditionele topclub, en daar heeft de hulp van de nieuwe trainer Arne Slot bij nodig. De bovengenoemde krant meldt op zondagochtend: “Daar zat Frank Arnesen dan. Recht tegenover Arne Slot. De trainer van AZ had bij mensen van Feyenoord bewust laten vallen dat hij niet ging bijtekenen in Alkmaar. Arnesen vuurde zijn gebruikelijke zeventien ‘vaste vragen’ af op de 42-jarige Slot.” De bestuurder somt op: “Hoe wil je voetballen, hoe train je, waarom wil je naar Feyenoord? Na die vragen heb ik een mooi beeld van hoe een trainer is. Arne kwam heel goed over.” Het AD vervolgt: “De technisch directeur voelde al langer dat Feyenoord aan iets nieuws toe was. Een frisse aanpak, een andere manier van voetballen. En met een trainer die nou eens niet naar voren was geschoven omdat hij jarenlang in De Kuip had gespeeld.”

Buitenland:

Neymar heeft voor een grote schok gezorgd in de voetballerij. De steraanvaller heeft Lionel Messi kenbaar gemaakt dat hij na dit seizoen een comeback wil maken bij FC Barcelona. Neymar is sinds zijn afscheid in 2017 al meermaals gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona. Eerder dit seizoen leek de Braziliaan deze route af te sluiten door in te gaan op een contractaanbieding van PSG, maar enkele maanden later is er nog altijd geen witte rook vanuit Parijs. Volgens Ara heeft Neymar inmiddels besloten om zijn laatste contractjaar niet uit te dienen om een Barcelona-hereniging mogelijk te maken. Neymar flirtte eerder dit seizoen al met Messi, die een aflopend contract heeft in Camp Nou. Op dat moment leek alleen een hereniging in Parijs haalbaar, maar de afgelopen maanden zou alles zijn veranderd. Messi lijkt de Catalanen trouw te blijven en Neymar zou nu alles op alles zetten om een jaar voor zijn transfervrije status terug te keren op bekend terrein.

Zaakwaarnemer Mino Raiola en Alf-Inge Haaland zijn bezig aan een tournee langs allerlei grootmachten, om te kijken waar Erling Haaland het beste past. Borussia Dortmund hoopt echter dat de Noor ook volgend seizoen nog in het Signal Iduna Park speelt. Directeur spelerszaken Sebastian Kehl vertelt aan Sky Deutschland: “We zijn erg ontspannen over de situatie, en natuurlijk hebben we het nieuws gevolgd.” Haaland heeft in Dortmund een transferclausule in zijn contract waardoor hij voor 75 miljoen euro mag vertrekken, maar die treedt pas in werking in de zomer van 2022. Op dit moment vraagt de club naar verluidt 150 miljoen euro. De bestuurder vervolgt: “We hebben onlangs nog een heel, heel goed gesprek gehad met Mino en de vader van Erling. Dat was heel goed en open. Ons standpunt is duidelijk: we willen verder met hem. Ik heb de jongen de afgelopen twee dagen zien trainen. Ik heb gezien hoe hongerig hij is en uit de glinstering in zijn ogen maak ik op dat hij zich voor de volle honderd procent inzet.”

Wie zie jij eerder bij Ajax vertrekken?

  • Martínez
  • Neres
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
21+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
27+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
82+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
55+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
149+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
241+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
794+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
277+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
59+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
97+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
276+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
213+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
142+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
483+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie