Duitsland zet zichzelf voor schut, andere toplanden winnen wél

Foto: Duitsland zet zichzelf voor schut, andere toplanden winnen wél

Duitsland is tegen een enorme zeperd aangelopen in de WK-kwalificatie. In eigen huis ging Die Mannschaft verrassend onderuit tegen het nietige Noord-Macedonië. Toplanden als Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië deden wel hun plicht en wonnen. 

Duitsland – Noord-Macedonië

Het thuisland maakte ook voor dit duel een statement tegen gastland Qatar, met een spandoek verwijzend naar de mensenrechten. Noord-Macedonië, dat op het EK Nederland treft, hield knap stand en kwam net voor rust zelfs op voorsprong. De 37-jarige routinier Goran Pandev scoorde via een intikker. Na ruim een uur kwam Duitsland pas gelijk. Na een charge op Leroy Sané was het Ilkay Gündogan die vanaf de strafschopstip raak schoot. Timo Werner, die niet in een beste vorm verkeerd, miste nog een enorme mogelijkheid zeer knullig. De Duitsers kregen vijf minuten voor het eind de deksel op de neus van Napoli-middenvelder Elif Elmas, waardoor de sensatie een feit was.

Engeland – Polen

Na een kleine twintig minuten spelen gaf Björn Kuipers een penalty aan de thuisploeg, na een overtreding op Raheem Sterling. Uiteraard was het Harry Kane die wel raad wist met de mogelijkheid. Engeland verslapte na de goal en zag in de tweede helft de Polen langszij komen. Na een enorme blunder in het uitverdediger van John Stones profiteerde Jakub Moder, die in Engeland voor Brighton & Hove Albion speelt. In de slotfase trokken de gastheren alsnog de overwinning naar hen toe. Na een corner schoot Harry Maguire hard raak en bleven de drie punten op Wembley.

Bosnië-Herzegovina – Frankrijk

De opdracht voor de Fransen was duidelijk: Bosnië verlaten met drie punten en het maakt niet uit op welke manier. In een vrij vlakke wedstrijd beslisten de haantjes na exact een uur spelen het duel. Antoine Griezmann zorgde voor de beslissende treffer.

Aantal overige resultaten:

Spanje – Kosovo 3-1

Litouwen – Italië 0-2

Griekenland – Georgië 1-1

Oostenrijk – Denemarken 0-4

Oekraïne – Kazachtstan 1-1

Moet Löw nog vóór het EK opstappen?

  • Ja, dat is het beste
  • Nee hoor
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie