De mooiste doelpunten in de Eredivisie van maart 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van maart 2021

De derde maand van 2021 brengt voor voetballiefhebbers in de Eredivisie veel genot, maar wel iets minder dan in de eerste twee maanden. Met slechts drie speelronden genoten we met volle teugen van alle grote en kleine krakers die op de beeldbuis verschenen. Natuurlijk stond de maand dan ook garant voor doelpunten en dus zetten we de mooiste pareltjes op een rij.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van maart 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in maart gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van maart 2021.







Jesper Karlsson (Vitesse 2-1 AZ) – Speelronde 25 



We trappen af met een prachtige actie en mooi samenspel in de verloren wedstrijd van AZ. De ploeg uit Alkmaar verloor uiteindelijk met 2-1, maar gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Na eerst met 2-0 achter te komen pakte Vitesse namelijk nog een rode kaart en dus kon een gevaarlijk slotoffensief beginnen. 



AZ deed dit direct goed met goed combinatiespel en beloonde zichzelf met een goede goal. Niemand minder dan Jesper Karlsson is hiervoor verantwoordelijk. Hij kreeg de bal heerlijk binnen de zestien en tikte knap binnen. De goal kwam alleen wel te laat om nog punten te redden.

Bekijk de goal hier terug!







Rai Vloet (ADO Den Haag 1-2 Heracles) – Speelronde 26



Als de Eredivisie in maart iets heeft bewezen is het dat prachtige treffers niet altijd van de topclubs komen. In de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Heracles was het laatstgenoemde die namelijk met een prachtige treffer wist te verrassen. Via de voet van Rai Vloet werd namelijk heerlijk afgerond.

Nadat de Heracles-speler veel meer meters mocht maken dan je zou verwachten, legt hij voor zichzelf klaar. Zonder te aarzelen neemt hij de bal vol op de wreef en jaagt hij de bal zo in de hoek van de goal. De ADO-keeper is kansloos en op het laatste moment weet Heracles uit toch nog de winst binnen te slepen.



Bekijk de goal hier terug!







Steven Berghuis (PSV 1-1 Feyenoord) – Speelronde 26



Maart mag gerust bestempeld worden als de maand waarin Steven Berghuis zich ontpopte tot een ster in de Eredivisie. Waar hij bij Feyenoord al opstond als absolute leider, liet hij zich in het einde van de maand ook gelden in het Nederlands elftal. Hij liet daar eindelijk zien wat hij in de Eredivisie ook al vaak klaar speelde.



De wedstrijd tegen PSV was als het ware als een voorbode. Hierin wist hij zijn innerlijke Arjen Robben namelijk ook al naar voren te toveren. Door naar binnen te trekken vanaf de rechterflank zet hij de PSV-verdediging op het verkeerde been en haalt hij prachtig uit. De krullende knal draait zo het zijnet waarna Feyenoord op voorsprong komt.



Bekijk de goal hier terug!







Ahmed El Messaoudi (RKC Waalwijk 3-1 FC Groningen) – Speelronde 27

Ook in de laatste speelronde van maart vlogen de mooie goals ons om de oren. De mooiste daarvan komt misschien wel van de FC Groningen-middenvelder El Messaoudi. Na een prima voorzet krijgt hij de bal heerlijk voor zijn rechtervoet en pegelt hij de bal bijna door het net.

Vanaf randje zestien wordt de kanonskogel gelanceerd waarna deze langzaam maar zeker richting de kruising klimt. Het dak van het doel aanraken doet de bal echter niet. Nodig bleek het ook niet te zijn, want zelfs zonder optimale hoogte kan de RKC-keeper er met geen mogelijkheid bij.

Bekijk de goal hier terug!







Slobodan Tedic (PEC Zwolle 2-1 VVV-Venlo) – Speelronde 27



We sluiten deze maand af met een bijzondere goal van Slobodan Tedic. De PEC Zwolle-speler zag zijn kans schoon vanuit een onmogelijke hoek en besloot maar een gokje te wagen. Het resultaat mag er zeker weten, want hij krijgt de bal op knappe wijze in het doel.

De bal wordt in eerste instantie ingebracht voor een goede kopkans. Toch besluit Tedic’ medespeler om de bal met het hoofd richting hem te verlengen. Bijna vanaf de achterlijn besluit Tedic de bal nog maar richting het net te mikken. Hij werpt de bal precies over de doelman zo de goal in!

Bekijk de goal hier terug!

Wat is de mooiste goal van maart?

  • Jesper Karlsson
  • Rai Vloet
  • Steven Berghuis
  • Ahmed El Messaoudi
  • Slobodan Tedic
27+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:09
4+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
34+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
66+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
47+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
453+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
95+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
34+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
228+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
490+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
113+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
154+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
284+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
307+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
175+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
176+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie