‘Frank de Boer stunt met EK-selectie Oranje’

Foto: ‘Frank de Boer stunt met EK-selectie Oranje’

Over een paar maanden speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap en dus heeft bondscoach Frank de Boer niet zo heel veel tijd meer om het roer om te gooien. Valentijn Driessen verwacht echter een paar verrassingen in de selectie.

In De Telegraaf schrijft de journalist allereerst: “De selectie waarmee De Boer afgelopen acht dagen onderweg was, miste z’n aanvoerder Virgil van Dijk, vrije verdedigers Stefan de Vrij en Nathan Aké, doelman Jasper Cillessen en rechtsachter Hans Hateboer. Op Van Dijk rekent De Boer niet en sinds dinsdagavond is ook de aanwezigheid van Blind op het EK ineens twijfelachtig.”

En dus moet het anders: “Sven Botman, Perr Schuurs, Jeremiah St. Juste, Mitchel Bakker, Tyrell Malacia en Teun Koopmeiners zijn op het eerste gezicht alternatieven voor eventueel Van Dijk en Blind.” Misschien zorgt De Boer wel voor een stunt… “Zet de ontwikkeling van de jonge Ajacieden Devyne Rensch en Jurriën Timber zich door dan lijken ook zij in beeld te komen voor de EK-selectie. Dit duo bezit veel potentie.”

Driessen sluit af: “Andere spelers die met extra interesse gevolgd zullen worden door De Boer komende weken zijn de aanvallers Myron Boadu, Brian Brobbey, Wout Weghorst, Quincy Promes en Cody Gakpo. De aanvaller van PSV maakt dit seizoen een uitstekende groei door, werd even teruggeworpen door een blessure, maar nam Jong Oranje dinsdag overtuigend bij de hand tegen Hongarije. Met twee goals en een assist had Gakpo een belangrijk aandeel in plaatsing voor de kwartfinales van het EK. Of hij op 31 mei present is bij de hervatting van het toernooi voor Jong Oranje valt te betwijfelen.”

Rensch en Timber mee naar het EK?

  • Zou ik bizar vinden
  • Ik juich het toe!
1232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie