Turkije hakt Erling Haaland en co in de pan

Turkije won eerder al van het Nederlands elftal met 4-2 in Istanbul, maar was op zaterdagavond ook veel te sterk voor Noorwegen. Erling Haaland en Martin Ödegaard en co hadden helemaal niets te vertellen in Estadio La Rosaleda in Málaga, waar het duel gespeeld werd.

De Turken schoten uit de startblokken en al na vier minuten spelen opende Fenerbahçe-middenvelder Ozan Tufan de score: de bal belandde via een Noorse rug voor zijn voeten en hij haalde snoeihard uit! Iets meer dan twintig minuten later viel ook de 0-2: dit keer was het verdediger Çaglar Söyüncü, die Haaland de gehele wedstrijd lang volledig in de tang had, die raak kopte uit een hoekschop.

Stelde de Noren daar dan helemaal niets tegenover? Nou, Alexander Sörloth had eigenlijk een goaltje moeten maken, maar hij raakte de paal.

De mooiste goal van de wedstrijd werd in de tweede helft gescoord en weer was Tufan de maker: met een ‘bananenschot’ liet hij keeper André Hansen compleet kansloos, de bal zeilde in de rechterbovenhoek. Invaller Kristian Thorstvedt kreeg vervolgens nog een directe rode kaart na een harde charge.

Scoreverloop: 0-1 (4′) O. Tufan, 0-2 (28′) Ç. Söyüncü, 0-3 (59′) O. Tufan