Wensenlijst Messi legt bom onder Ajax

Foto: Wensenlijst Messi legt bom onder Ajax

Lionel Messi is nog altijd met FC Barcelona in onderhandeling over een nieuwe verbintenis. De Argentijnse aanvaller heeft volgens Spaanse media een wensenlijst bij voorzitter Joan Laporta neergelegd met mogelijke versterkingen. Daarop prijken twee Ajacieden, waardoor Barcelona mogelijk voor het derde achtereenvolgende jaar met FC Barcelona aan de onderhandelingstafel zit komende zomer. 

Lionel Messi wil profiteren van de goede relatie tussen FC Barcelona en Ajax. De legendarische Argentijnse aanvaller maakte aan het begin van het seizoen bekend dat hij aan het einde van dit voetbaljaar vertrekt uit het Camp Nou-stadion. Sinds dat moment lijkt Barça alles op alles te zetten om de sterspeler te verleiden tot een langer verblijf in de Catalaanse hoofdstad. Dat kan wel eens nadelige gevolgen hebben voor Ajax. De Amsterdammers hebben in Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez twee Argentijnen in huis die er internationaal goed op staan. Messi zou volgens Spaanse media zelfs hebben aangedrongen op de komst van (één van de twee) Argentijnen en heeft de nieuwe voorzitter Joan Laporta aangegeven dat hun komst de kans op een verlengde samenwerking vergroot. 

Lionel Messi en FC Barcelona

Het is een publiek geheim dat Barcelona ver wil gaan voor Messi’s handtekening onder een nieuw contract. De sterspeler van de Catalanen verloor na de zware nederlaag in de Champions League tegen Bayern München (8-2) vorig seizoen het vertrouwen in de club die hij zijn hele voetballeven al diende. De legendarische Argentijn probeerde een transfervrij vertrek af te dwingen, maar zag uiteindelijk af van een rechtszaak tegen de club. Daardoor begon Messi (met flinke tegenzin) aan hetgeen wat zijn laatste seizoen in de clubkleuren van FC Barcelona zou moeten zijn. 


Inmiddels lijkt Messi de overtuiging waarmee hij in het begin van dit seizoen zijn vertrek aankondigde te missen. Ten miste: buiten het veld. De Argentijnse aanvaller begon onwennig aan dit voetbaljaar, maar inmiddels heeft Ronald Koeman het voor elkaar. Waar Messi aan het begin van het seizoen ongemotiveerd over het veld liep en zijn flitsende acties achterwegen hield, dartelt de kleine dribbelaar nu weer over het veld als een jong hert in de weide. Een langer verblijf zou zelfs niet langer onbespreekbaar zijn. Helemaal nu Messi’s grootste plaaggeest (oud-voorzitter Josep Maria Bartomeu) uit het Camp Nou vertrokken is en zijn plek is opgevuld door Joan Laporta en Koeman een team heeft gemaakt van de elf individuen in een Barcelona-shirt, ziet Messi weer toekomst in het Camp Nou-stadion.

Een nieuw contract heeft echter wel een aantal haken en ogen. FC Barcelona wordt hard geraakt door de corona-crisis. De club heeft een schuld van bijna één miljard euro en het laatste contract dat Messi tekende, een overeenkomst ter waarde van meer dan een half miljard euro, lijkt op dit moment niet geëvenaard te kunnen worden. Daardoor lijken er andere machten extra belangrijk te worden om Messi alsnog te verleiden tot een langer verblijf in de Spaanse kuststad. Daarbij lijkt er niets te gek voor Laporta om Messi alsnog langer te kunnen behouden. 

Ajax-overval

De sterspeler lijkt zelfs inspraak te krijgen in het transferbeleid van de club. De afgelopen weken werd Sergio Agüero al meerdere malen naar het Camp Nou geschreven. De Argentijnse spits moet bij FC Barcelona de opvolger worden van Luis Suárez, die afgelopen zomer tot grote teleurstelling van Messi werd overgedaan aan competitiegenoot Atlético Madrid. Het afscheid van zijn boezemvriend viel Messi zwaar, helemaal omdat de Uruguayaanse spits de met negentien doelpunten in 31 wedstrijden dit seizoen aardig op schot is voor de titelconcurrent van Barcelona. Agüero is bovendien bijna transfervrij en dat is het type spelers waarop Barcelona zich aankomende zomer op moet gaan richten. 


Er zijn echter nog andere spelers die Messi op zijn wenslijstje heeft staan. De Argentijnse aanvaller wil Laporta erop aansturen om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten met Ajax. De afgelopen twee zomers deden de Amsterdammers al zaken met de Spaanse grootmacht. De twee clubs hebben al jaren een warme relatie en de transfers van Frenkie de Jong (2019) en Sergiño Dest (2020) zorgden ervoor dat deze relatie ook op het zakelijke gebied een flinke boost kreeg. Aankomende zomer moeten de vertegenwoordigers van de twee grootmachten als het aan Messi ligt opnieuw om de tafel. 

Inzet van die onderhandelingen is allereest de overgang van Nicolas Tagliafico. De linksback van Ajax staat al meerdere jaren op de nominatie om te vertrekken. Toch speelt de Argentijn nog altijd in Amsterdamse dienst. Aan de vraagprijs ligt dat niet: Ajax heeft al ruim een jaar een prijs met Tagliafico afgesproken waarvoor de 28-jarige linksback mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Volgens de geruchten ligt dat bedrag op zo’n 25 miljoen euro, iets wat geen onoverkomelijk probleem moet zijn voor de Catalanen. Voor eenzelfde prijs zou ook Lisandro Martínez naar Catalonië gehaald moeten worden. De centrumverdediger begon dit seizoen als bankzitter bij Ajax, maar knokte zich de afgelopen weken terug in de ploeg van Erik ten Hag. Het leverde de linkspoot eerder al interesse op van AS Roma en SS Lazio Roma, maar Barcelona is de eerste Europese topclub die zich lijkt te gaan melden voor de 23-jarige centrale verdediger. Net als zijn landgenoot moet Martínez voor 25 miljoen euro overgenomen worden van Ajax. 

Ronald Koeman

Er is echter één hoofdrolspeler die dergelijke overgangen nog kan blokkeren. Naast dat Barcelona graag verder wil met Messi is ook Ronald Koeman een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen van Laporta. De voorzitter zou inmiddels zijn vertrouwen hebben uitgesproken in de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. Sterker nog: Koeman zou inmiddels groen licht hebben gekregen voor de (transfervrije) overgangen van Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Memphis Depay (Paris Saint-Germain). Hoewel deze spelers niet op het wensenlijstje van Messi staan, zou Barcelona zijn trainer toch zijn gewenste versterkingen willen geven. Het feit dat ze transfervrij zijn, zal ongetwijfeld meespelen in de beslissingen van Laporta. Dat geldt ook voor Agüero, over wie Koeman zijn fiat níét wilde geven. 


Voor de overgang(en) van Tagliafico en/of Martínez zitten er nog wat meer voeten in de aarde. Barcelona zal eerst spelers moeten verkopen om budget vrij te maken voor aanwinsten. Het vertrek van één of meerdere spelers uit de huidige selectie moet dus in ieder geval honderd miljoen euro opleveren om de duo-deal met Ajax af te kúnnen ronden. Wegens verkregen staatssteun moet Barcelona twee keer zo veel geld verdienen van het bedrag dat ze uit moeten geven. 

Dat laatste kan ervoor zorgen dat er een keuze gemaakt moet worden tussen Martínez en Tagliafico. Het lijkt erop dat, mocht het zover komen, de keuze op de laatste gaat vallen. Eric Garcia komt volgend jaar al transfervrij over van Manchester City en aangezien linksback Jordi Alba op leeftijd begint te raken, is jonger bloed op de linksachterpositie gewenst. Voordat één van de twee écht in aanmerking komt voor een overgang, zal Messi wel eerst een nieuwe overeenkomst moeten tekenen bij Barça

Wie vertrekt naar Barcelona?

  • Lisandro Martinez
  • Nicolas Tagliafico
  • Allebei
  • Allebei niet
2867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:44
5+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7835+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
310+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
10+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
79+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
77+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
96+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
61+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
371+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
356+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
318+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
178+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
376+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
130+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
430+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
357+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
10:39
218+
‘Knoop over Ajax-toekomst Mikautadze doorgehakt’
10:23
735+
‘Enorme Feyenoord-leegloop na vertrek Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie