Van ‘t Schip stunt in Spanje, andere toplanden winnen

Foto: Van ‘t Schip stunt in Spanje, andere toplanden winnen

Spanje is met een grote domper begonnen aan de WK-kwalificatiefase. Het team van bondscoach Luis Enrique wist zich niet te ontdoen van het Griekenland van John van ‘t Schip: 1-1.

Spanje nam na ruim een halfuur spelen nog wel de leiding in het Estadio Nuevo Los Carmenes, het stadion van Granada. Juventus-aanvaller Álvaro Morata maakte de 1-0. Griekenland kon daar weinig tegenover stellen, maar een discutabele penalty bezorgde Anastasios Bakasetas na een uurtje spelen wel de kans om de 1-1 binnen te schieten.

In het slotkwartier bracht Van ‘t Schip nog VVV-goalgetter Georgios Giakoumakis in. Een heldenrol zat er niet voor hem in, maar desondanks kan de ploeg van de Nederlandse bondscoach terugkijken op een mooie avond in Spanje. In dezelfde groep (B) won Zweden met 1-0 van Georgië, met een assist van Zlatan Ibrahimovic op Viktor Claesson.

Italië, Duitsland en Engeland winnen

Spanje is dus teleurstellend begonnen aan de WK-kwalificatie, maar dat geldt niet voor de andere toplanden. Duitsland won in Groep J met 3-0 van IJsland. Leon Goretzka en Kai Havertz zorgden binnen zeven minuten al voor een comfortabele voorsprong. Na een klein uur spelen prikte Ilkay Gündogan er nog eentje bij.

In Groep C won Italië met 2-0 van Noord-Ierland. Domenico Berardi en Ciro Immobile maakten al in de eerste helft het verschil voor de Italianen. In Groep I haalde Engeland ondertussen uit tegen San Marino: 5-0. Dominic Calvert-Lewin maakte er twee, waar James Ward-Prowse, Raheem Sterling en Ollie Watkins elk één treffer produceerden.

Overige uitslag Groep C: Bulgarije Zwitserland 1-3

Alle uitslagen Groep F: Israël – Denemarken 0-2, Moldavië – Faeröer Eilanden 1-1, Schotland – Oostenrijk 2-2

Overige uitslagen Groep I: Andorra – Albanië 0-1, Hongarije – Polen 3-3

Overige uitslagen Groep J: Liechtenstein – Armenië 0-1, Roemenië – Noord-Macedonië 3-2

Gaat Spanje zich alsnog probleemloos plaatsen?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie