De Boer na blamage: “Natuurlijk is dit een dreun, maar moeten positief blijven”

Foto: De Boer na blamage: “Natuurlijk is dit een dreun, maar moeten positief blijven”

Frank de Boer baalt stevig na de blamage van Nederland in Istanbul. De Oranje-bondscoach stelde na afloop dat de Turken vooral de gelukkigste waren, in een duel waar het Nederlands elftal teleurstelde.

“Een zeer teleurstellend resultaat. We moeten dingen beter gaan doen dan dat we vandaag hebben laten zien”, liet De Boer weten aan de NOS. Hij concludeerde Oranje in de eerste helft in een te laag tempo speelde. “Dan lijkt het alsof je niet agressief of alert bent, maar we kunnen niet zeggen dat ze hun stinkende best niet hebben gedaan. We hebben zelf ook zeker goede mogelijkheden gehad, waarvan twee voor Donyell. Dat zijn honderdprocentkansen. Zij waren dodelijk effectief dus het zat ons niet mee. Dit is een heel slecht resultaat, maar het was pas de eerste van de tien dus we moeten nu zorgen dat we niet meer punten morsen. Dit was een goede tegenstander, maar zeker niet een tegenstander waarvan we hoefden te verliezen.”

Het Nederlands elftal hoopt zich zaterdag te revancheren tegen Letland. De dinsdag daarop gaat men op bezoek bij Gibraltar. “Natuurlijk is dit een dreun, maar we moeten de positiviteit behouden. Het kan snel gaan in voetbal. We moeten de knop omzetten en met de ervaring van de jongens weet ik zeker dat ze dat zullen doen”, zegt de keuzeheer, die nog gevraagd wordt naar zijn ogenschijnlijk koele houding na de domper. “We vinden dit verschrikkelijk, maar ik hoef hier toch niet met tranen in mijn ogen te staan? We moeten veel beter. Eerst tegen Letland, dan tegen Gibraltar.”

Heb jij nog vertrouwen in De Boer?

  • Ja hoor
  • Nee, nul!
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie