EK O21: Italië loopt rood aan bij puntenverlies, Spanje wint probleemloos

Italië is het EK Onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen Tsjechië. De Italianen begonnen nog goed, maar na de late gelijkmaker van de Tsjechen sloegen de stoppen door bij de Zuid-Europeanen. Regerend kampioen Spanje kende geen enkel probleem met medegastland Slovenië en won ruim.

Tsjechië O21 – Italië 021

Italië begon als grote favoriet dit duel. Een oude bekende uit Nederland, Gianluca Scamacca, brak na een half uur de ban op aangeven van Patrick Cutrone. De aanvaller, die bij PSV en PEC Zwolle speelde, bracht de Squadra Azzurra op voorsprong. De 0-1 bleef lang op het scoreboard, tot een kwartier voor tijd. Tsjechië kreeg Italiaanse hulp door de eigen goal van Giulio Maggiore. Italië kon deze tegenslag niet goed verwerken en raakte gefrustreerd. Dat resulteerde in direct rood voor AC Milan-middenvelder Sandro Tonali. In de blessuretijd kreeg Riccardo Marchizza ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor ze met negen man eindigden.

Slovenië O21 – Spanje O21

Spanje is de titelverdediger dit toernooi en behoort weer tot de topfavorieten. Dat is ook te zien aan de opstelling was FC Barcelona-talenten Riqui Puiq en Óscar Mingueza genoegen moesten nemen met een reserverol tegen Slovenië, dat samen met Hongarije het toernooi organiseert. Na een doelpuntloze eerste helft sloegen de Spanjaarden een kleine tien minuten na rust twee keer vlak achter elkaar toe. Javi Puado en Gonzalo Villar verzorgden de productie. Richting het eindsignaal zorgde Juan Miranda nog voor het slotakkoord: 0-3.

Gaat Spanje succesvol de titel verdedigen?