De Boer pleegt telefoontje: “Hij was zeker niet blij”

Foto: De Boer pleegt telefoontje: “Hij was zeker niet blij”

Bondscoach Frank de Boer heeft voor veel ongenoegen gezorgd door Wout Weghorst buiten zijn Oranje-selectie te houden. Toch is een EK-deelname voor de goalgetter van VfL Wolfsburg zeker nog mogelijk.

Weghorst maakte al 22 goals voor zijn club dit seizoen, maar desondanks speelde hij sinds november 2019 geen minuut meer in Oranje-shirt. “Ik heb op dit moment gekozen tussen Luuk (de Jong, red.) en Wout”, aldus De Boer op de persconferentie. “Op dit moment kies ik voor Luuk. Ik snap heel goed dat het een heel een delicatie kwestie is, het is ook een heel moeilijke kwestie. Zeker voor Wout, maar ook zeer zeker voor mij.”

Daar voegt de Oranje-bondscoach aan toe: “Omdat Wout heeft het gewoon fantastisch gedaan, maar daarnaast heeft Luuk het ook gewoon heel goed gedaan bij het Nederlands elftal. (…) Ik heb Wout ook gebeld, dat het verschrikkelijk moeilijk was. Hij was zeker niet blij, laat dat duidelijk zijn. Dat is ook normaal. maar hij ging in ieder geval op dezelfde manier om het mij zo lastig mogelijk te maken. Hij klopt verschrikkelijk hard op de deur, laat dat duidelijk zijn. Er zitten al een paar gaten in. Het was verreweg mijn moeilijkste beslissing, maar op dit moment kies op voor andere spelers.”

De Boer geeft Weghorst nog altijd hoop. “Wout heeft het fantastisch gedaan, ik waardeer hem zeer. We blijven hem volgen. Anderen weten ook dat ze echt goed hun best moeten doen om zich in de selectie voor het EK te spelen. Hij zit zeker nog in het vizier voor het EK, laat dat duidelijk zijn.”

Een fout van De Boer?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie