Schokeffect VVV-ontslag blijft uit tegen PEC Zwolle

VVV-Venlo ontsloeg Hans de Koning in de hoop op betere prestaties in Venlo. In de eerste wedstrijd onder diens opvolger Jos Luhakay werd er echter geen resultaat geboekt tegen PEC Zwolle. De ploeg van John Stegeman won de onderlinge degradatiestrijd: 2-1.

In de eerste helft hielden de twee laagvliegers in de Eredivisie elkaar goed in stand. Er waren wel wat kansjes over en weer, maar tot echt uitgespeelde doelpogingen kwamen zowel PEC Zwolle als VVV-Venlo niet. De degradatiekandidaten gingen met de brilstand de rust in en besloten in het tweede bedrijf iets meer risico te nemen.

Dat resulteerde na twintig minuten in de tweede helft tot de eerste treffer van de wedstrijd. Thomas Lam bediende Slobodan Tedic en de aanvaller zorgde voor de openingstreffer in Zwolle. Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong: drie minuten na de openingstreffer trok Roy Gelmi de stand alweer gelijk.

VVV leek daarmee op een punt af te stevenen bij het debuut van Luhukay, maar in de slotfase van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de Limburgers. Thomas Lam mocht vanaf elf meter aanleggen en schoot de eindstand op het bord. De tegentreffer luidde een slotoffensief in van VVV, maar de ploeg lukte het niet om alsnog een gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Scoreverloop: 66. Tedic (1-0), 69. Gelmi (1-1), 79. Lam (penalty, 2-1).