‘Slot laat Feyenoord op AZ-manier voetballen’

Foto: ‘Slot laat Feyenoord op AZ-manier voetballen’

Arne Slot is al bezig met het volgende voetbaljaar. De trainer werd eerder dit seizoen door AZ aan de straat gezet omdat hij in onderhandeling was met Feyenoord. Dat geeft Slot deze maanden de tijd om alles rustig door te nemen. Er is inmiddels al contact met de Rotterdamse club, zo bevestigt Feyenoord-directeur Mark Koevermans in Goedemorgen Eredivisie. 

Vlak nadat het nieuws bekend werd dat Slot in gesprek was met Feyenoord, ontstonden er veel vraagtekens. Veel mensen vroegen zich af waarom Slot AZ zou verruilen voor De Kuip. Het was voor Feyenoord ook een verrassing dat Slot open stond voor een dienstverband in Rotterdam. Koevermans: “We hoorden dat Arne Slot niet bij AZ zou blijven, toen hebben Frank Arnesen en ik snel gehandeld. We dachten dat hij eigenlijk niet beschikbaar zou zijn. Tussen AZ en Feyenoord is er nu wel minder contact. Waarom er zaken uitlekken? Er zit veel emotie rond Feyenoord heen. Je probeert te voorkomen dat iets uitlekt, maar dat lukt niet altijd.”

Na een gesprek tussen beide partijen was een overgang dus wel degelijk een mogelijkheid. “We hebben met Slot gesproken over de mogelijkheden, over het spelersbudget. Europees voetbal halen helpt daar wel mee. Nu kan hij al met Frank Arnesen (technisch directeur) praten over hoe hij het volgende seizoen kan invullen. We kunnen een prima selectie op de been brengen voor volgend jaar. Maar Feyenoord moet altijd spelers verkopen. Maar ja, wat is het juiste moment? We moeten nu niet, maar op den duur wel. We zijn nu ook bezig met de scouting, die afdeling moet opnieuw worden ingericht. Dat duurt nog een aantal weken of maanden.”

Kees Kwakman sprak al met Slot over zijn naderende overgang naar Feyenoord. Volgens de oud-middenvelder van onder andere NAC Breda en FC Volendam heeft Slot zin in zijn nieuwe job. Kwakman: “Slot heeft vertrouwen in het volgende seizoen, ook met de huidige spelersgroep. Hij klonk heel positief. Hij wil op de AZ-manier gaan voetballen. Hij kijkt ook naar Franco Antonucci en Marouan Azarkan.”

Kan Feyenoord op de manier van AZ voetballen?

  • Ja, zeker!
  • Nee, denk het niet
  • Ik moet het nog zien…
312+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie