TRANSFERUURTJE: Drommel-spanning, Koeman-actie

Foto: TRANSFERUURTJE: Drommel-spanning, Koeman-actie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eigenlijk gingen we er wel een beetje van uit dat Joël Drommel sowieso van FC Twente naar PSV zou transfereren. De deal is echter nog lang niet rond en in De Grolsch Veste hopen ze dat een club als Ajax nog een rol van betekenis gaat spelen, om de prijs omhoog te stuwen. De goalie zei tegen ESPN: “Ik moet geduldig zijn en me focussen bij FC Twente. Ik heb er geen grip op, dus kan er niks aan doen.” Wat vindt hij ervan dat de Tukkers liefst 6 miljoen euro voor hem willen hebben? “Als ik eerlijk ben, dan vind ik het een beetje aan de forse kant maar ja. Ik kan er niet veel over zeggen.” Het Eindhovens Dagblad weet dat Twente op een nieuwe Drommel-wending hoopt: “De goalie heeft in Enschede nog maar een contract voor een jaar. Daarom begrijpt niet iedereen de opstelling van FC Twente, dat speculeert op interesse van bijvoorbeeld Ajax.”


Van alle AZ-pareltjes heeft Owen Wijndal misschien nog wel de meeste potentie. En het lijkt er sterk op dat de linksback bezig is aan zijn laatste maanden in het AFAS Stadion. In de zomer wil hij zich laten zien op het Europees kampioenschap bij Oranje, met daarna een mooie transfer als beloning. In het Algemeen Dagblad zegt de back: “Het is wel de bedoeling dat ik me in de EK-selectie ga spelen.” En er lonkt dus een mooie transfer naar een buitenlandse club: “Het liefst gaat dat deze zomer gebeuren. Dat moet niet, maar het liefst wel. Ik merk dat het dichterbij komt, we hebben het er vaker over. Vorig seizoen bijvoorbeeld was dat veel minder het geval. Kwam ook wel door corona natuurlijk. Het liefst ga ik direct naar het hoogst haalbare. De echte top. Maar als die clubs niet komen, dan niet.”

Oussama Tannane kreeg in de winterstop een lucratieve aanbieding van Al Ain uit Abu Dhabi, maar zijn werkgever Vitesse stak een stokje voor die transfer. Het is echter zeker niet zo dat de Marokkaan nu met tegenzin in de GelreDome speelt. Aan De Telegraaf vertelt hij vandaag: “Het is alleen maar mooi dat ik dit kan meemaken. Als een club je graag wil hebben voor de juiste prijs en je kunt daar een heel goed contract tekenen dan zeg je niet direct ‘nee’. Daar hebben we goed over nagedacht. Maar ik heb wel meteen gezegd: het is niet zo dat ik per se weg wil, want ik heb het goed naar mijn zin.” Daar voegt Tannane aan toe: “Het was een mooie kans, maar het was voor mij geen probleem dat het niet doorging. We waren toen al bezig aan een heel goed seizoen en ik heb toen gezegd: ik wil het eigenlijk wel afmaken. Ik heb ook gedacht: als een transfer nu niet gebeurt, dan misschien wel in de zomer. Misschien komen er dan wel heel andere dingen.”

Buitenland:

Erling Haaland staat op het verlanglijstje van ontzettend veel grootmachten, waaronder bijvoorbeeld FC Barcelona, Manchester City en Chelsea. Volgens het Spaanse dagblad Marca lijkt het er echter op dat Real Madrid de strijd om zijn handtekening gaat winnen. De entourage van de Noorse Golden Boy zou namelijk al richting het Estadio Santiago Bernabéu hebben gecommuniceerd dat Haaland zichzelf wel bij De Koninklijke ziet spelen. Een transfer in de zomer van 2022 ligt dan voor de hand, aangezien de spits dan voor een vast bedrag van 75 miljoen euro bij Borussia Dortmund mag vertrekken conform een clausule in zijn contract. Misschien komt het echter wel sneller tot een deal, want Haaland is dusdanig populair dat de geïnteresseerde grootmachten het zich niet kunnen permitteren om in te dutten. In de aankomende transferperiode mag Dortmund echter voor zijn ster vragen wat het wil, en BILD schreef onlangs al dat de Duitsers minimaal 150 miljoen euro willen hebben.


Oefenmeester Ronald Koeman heeft het best aardig voor elkaar bij FC Barcelona. De Catalanen spelen steeds beter en de coach ligt ook heel erg goed bij de sterspelers van de grootmacht. Die willen dat hij ook volgend seizoen voor de groep staat. De nieuwe president van Barça, Joan Laporta, is volgens het dagblad Sport niet de allergrootste fan van Koeman. Naar verluidt was de voorzitter van plan om de trainer te vervangen, maar hebben de zwaargewichten in de selectie daar een stokje voor gestoken. Volgens het bovengenoemde medium merken de voetballers van Barcelona dat de Zaandammer ‘altijd achter ze staat’, wat ze heel erg waarderen. Bovendien krijgt iedereen een kans onder de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal.

Gaat Drommel alsnog naar PSV?

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
36+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
92+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
32+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
14+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
347+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
44+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
182+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
360+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
162+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
382+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
111+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
241+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
203+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
555+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie