Wim Kieft wijst Ziyech-probleem aan

Foto: Wim Kieft wijst Ziyech-probleem aan

Hakim Ziyech kwam weliswaar tot scoren voor Chelsea in de Champions League tegen Atlético Madrid, de Marokkaan speelde wéér geen geweldige wedstrijd. Volgens Wim Kieft heeft dat te maken met de speelstijl die oefenmeester Thomas Tuchel voor ogen heeft.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Hakim Ziyech kon zijn goal tegen Atletico Madrid goed gebruiken. Zoiets doet toch iets met de status van een speler intern bij Chelsea en extern. Het zal hem tevens een positief gevoel geven, hoewel hij slordig speelde. Vooralsnog brengt het Engelse avontuur Ziyech niet wat hij ervan verwachtte en dat heeft vooral te maken met z’n trainer Thomas Tuchel.”

De Duitse coach ziet in de oud-Ajacied vooral een middenvelder: “In die positie zijn de ruimtes klein. Tegen Atletico Madrid, maar eerder ook in de Premier League, leidde dat vaak tot balverlies van Ziyech. Niet zo vreemd, want Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba moesten ook wennen aan het tempo in Engeland. Die zagen alles en iedereen langs hen heen flitsen. En dat waren toen gearriveerde spelers.”

Kieft sluit af: “Of Ziyech het redt, zal afhangen van hoe snel hij zich aanpast aan het Engelse tempo en aan die centrale positie vlak achter de spits. Trouwens, Ziyech had bij Ajax net zo goed tijd nodig om zich aan te passen. Centraal op het middenveld voelde hij zich toen minder op zijn gemak en speelde hij slordig. De ommekeer kwam toen hij vanaf de rechtsbuitenpositie begon te spelen.”

Gaat Ziyech alsnog slagen?

  • Ja
  • Nee
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie