KNVB slaat alarm: “Tweede gezondheidscrisis op de loer”

Foto: KNVB slaat alarm: “Tweede gezondheidscrisis op de loer”

Het profvoetbal mag dit seizoen zonder publiek door, maar het amateurvoetbal staat nu al geruime tijd grotendeels stil. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee slaat namens de KNVB alarm.

In De Telegraaf komt Van der Zee op voor de 1,2 miljoen KNVB-leden en alle recreatiesporters. “We moeten met z’n allen zo snel mogelijk weer terug het voetbalveld op. Als het kabinet niet inziet dat sport een elementaire levensbehoefte is voor de gezondheid van Nederland, dan ligt na de coronacrisis een tweede gezondheidscrisis op de loer”, zo stelt de directeur vast.

Volgens Van der Zee worden de belangen van sporters niet serieus genomen. “Sport wordt gelijkgesteld met de horeca, maar is vergelijkbaar met de supermarkten. Supermarkt open, sport open. Voor je gezondheid moet je in beweging blijven. Onderzoeken wijzen uit dat veel Nederlanders coronakilo’s zijn aangekomen. Op termijn gaat dit de gezondheidszorg miljarden extra kosten.”

Er zijn wel versoepelingen aangekondigd, maar volgens Van der Zee is er méér nodig. “Na Pasen zou iedereen moeten kunnen trainen en de jeugd tot dertien jaar weer wedstrijdjes moeten kunnen spelen. De gezondheidsrisico’s zijn verwaarloosbaar als dit gebeurt zonder publiek, met gesloten kantines en kleedkamers. (…) Als Nederland in augustus is gevaccineerd, reken ik erop dat we terugkeren naar het oude normaal. Zo niet, dan is dat een serieuze aanslag op het verenigingsleven, wat meer is dan een wedstrijdje spelen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie