Kabinet heeft groot nieuws voor Eredivisie en ‘KKD’

Foto: Kabinet heeft groot nieuws voor Eredivisie en ‘KKD’

Het lijkt uitgesloten dat er dit seizoen nog Eredivisie-wedstrijden worden gespeeld met supporters op de tribunes. Het kabinet lijkt pas vanaf 1 juli weer te denken aan het heropenen van de stadionpoorten, maar richting volgend seizoen gloort er hoop.

De NOS schrijft: “Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen weer beginnen met het plannen van hun evenementen na 1 juli, zegt het demissionaire kabinet. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd moeten worden, dan krijgen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid.”

Daar voegt het medium aan toe: “De organisaties krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Voor de regeling is 385 miljoen euro gereserveerd. De regeling geldt voor evenementen tot 31 december. Evenementen die vorig of dit jaar al in gang waren gezet, vallen onder deze regeling als zij verplaatst worden naar een datum na 1 juli.”

Het kabinet hoopt dat iedereen in juli minimaal één coronaprik heeft gehad. Daardoor zou er vanaf die maand meer mogelijk moeten zijn, al blijft dat omgeven door onzekerheid. De positieve ervaringen met de zogenoemde fieldlabs spelen hierbij ook een rol. Zo mag de KNVB binnenkort vijfduizend fans verwelkomen bij een interland van Oranje.

Volgend seizoen weer volle tribunes?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
480+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie