Engelse pers gaat los over Ziyech: “Briljant”

Foto: Engelse pers gaat los over Ziyech: “Briljant”

Hakim Ziyech had met een doelpunt een groot aandeel in de 2-0 overwinning van Chelsea op Atlético Madrid. De Marokkaans international verzorgde het openingsdoelpunt van de Londenaren en speelde daarnaast ook nog eens een puike pot voetbal. De Engelse pers is daarom lyrisch over de oud-Ajacied. 

Football London gaf Ziyech een 9 voor zijn optreden tegen Atlético Madrid. “Kwam niet echt in het stuk voor tot hij opdook in het strafschopgebied om de klassieke counter af te ronden, tien minuten voor rust. Het vertrouwen spatte er vanaf na zijn goal. Werd een kwartier voor tijd gewisseld met een ovatie en dat was zeer verdiend.”

Volgens The Sun zag je weer schimmen van de oude Ziyech. “Hij droeg veel meer bij en was betrokken bij de meeste goede momenten van Chelsea”, schreef de krant. “Hakim Ziyech kwam weer opdagen op zo’n avond dat het onmogelijk is een Man of the Match te kiezen, omdat alle spelers van absolute klasse waren”.

In The Independent was ook een lofzang te lezen over het spel van de Marokkaans international. “Chelsea is veel dichter bij het voetbal dat was voorgesteld na de zo indrukwekkende transferzomer, en dichter bij het ideaal van Tuchel. De dodelijke goal van Ziyech was waarschijnlijk het beste moment sinds de Duitser arriveerde, en ook het eerste moment dat de drie grootste aanwinsten tot zo’n bruisend effect combineerden.”

The Guardian noemde Ziyech ‘briljant’ tegen Atlético Madrid. “Het was een doelpunt, schokkend in duidelijkheid. Voor de aanval die niet kon aanvallen, dit is hoe het werkt in de schetsboeken, datasimulaties en de koortsige dromen van Thomas Tuchel, die ‘s morgens mompelt over reorganisaties en combinaties van de in de zomer veroverde lanceercodes van een aanvalsraket.”

Ziyech is nu los bij Chelsea

  • Ja, i khoop het
  • Nee, denk het niet
  • Ik moet het nog zien
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie