Waarom Joël Drommel de ideale doelman is voor PSV

Foto: Waarom Joël Drommel de ideale doelman is voor PSV

Met acht punten staat PSV flink achter op koploper Ajax. Een inhaalslag lijkt bijna een onmogelijke opgave en dat heeft de ploeg van Roger Schmidt toch grotendeels aan zichzelf te danken. Hoewel de Amsterdammers niet veel punten laten liggen, is het PSV dat telkens weer de fout in gaat. Goed idee is dus om te sleutelen aan de selectie. Te beginnen bij de laatste linie.



In de wandelgangen lijkt de transfer al redelijk in kruiken te zitten. Na het einde van dit seizoen verkast Joël Drommel naar PSV. Tenminste, dat is het idee. Formeel is het contract nog niet ondertekend. Mocht dit wel gebeuren, bedraagt de transfersom waarschijnlijk zo’n 3,5 miljoen euro. Een goede deal voor PSV, want de Eindhovenaren kunnen wel een goede nieuwe keeper gebruiken. 







Mvogo is geen optie



Op het moment staat Yvon Mvogo onder de lat in het Philips Stadion. De Zwitser wordt dit seizoen gehuurd van RB Leipzig en staat al vrijwel het gehele seizoen als vaste kracht de laatste linie voor het net te verdedigen. Met 35 wedstrijden onder de riem dit seizoen zijn de statistieken alleen niet bijster indrukwekkend. Een clean sheet wist de keeper immers maar tien keer te houden.



Kijk naar directe tegenstander Ajax en het is direct duidelijk dat Mvogo een steekje laat vallen. Voor de schorsing van Andre Onana wist hij in 26 wedstrijden negen wedstrijden geen bal het net te laten toucheren. Toegegeven, de verdedigende linies van beide clubs zijn heel anders, net als de speelstijlen. Dit draagt natuurlijk bij aan het verschil in kansen.



Als we kijken naar de nummer 4 van de Eredivisie, Vitesse, wordt het er voor Mvogo niet beter op. Ook Remko Pasveer maakt immers een beter seizoen door. In slechts 28 wedstrijden hield de 37-jarige doelman uit Enschede twaalf keer de nul. Ook als we naar het totaal aantal tegendoelpunten kijken doet Pasveer, die nog geen wedstrijd heeft gemist, het beter. Vitesse kreeg namelijk in 26 speelrondes één doelpunt minder om de oren dan PSV.



Het lijkt dan ook dat Mvogo geen optie is meer voor PSV. De Eindhovenaren hebben een betere doelman nodig dan de huurling van Leipzig. Afgaande op de statistieken is het voor Schmidt en zijn staf dan ook geen goed plan om de keeper nog een jaartje in Eindhoven te houden, zelfs als die optie er wel zou zijn.







Jong bloed




Drommel is daarom een aantrekkelijke optie voor PSV. De keeper uit Bussum is immers pas 24 jaar en daarmee nog jong genoeg om een talent te noemen die kan groeien in zijn rol. Daarbij heeft de doelman bij FC Twente afgelopen seizoen al talloze keren bewezen van grote waarde te zijn.



In Enschede wist Drommel in belangrijke wedstrijden tegen onder andere Ajax op te vallen. Toen Twente in december vorig jaar de ArenA bezochten werd knap gewonnen met 1-2. Hoewel de jonge doelman de nul niet wist te houden, wist hij zich wel op andere manier te onderscheiden. Namelijk met zijn katachtige reflexen. Op een penalty van Dusan Tadic na wist hij ieder schot onschadelijk te maken en dat vaak op knappe wijze.



Het voorbeeld tegen Ajax is slechts één van de vele keren dat hij zijn scherpe kant laat zien. De reflexen en lengte heeft Drommel mee en de tijd is dan ook rijp voor de doelman om hogerop mee te doen. Heel verbazingwekkend is het dan ook niet dat de keeper ook in de voorselectie van het Nederlands elftal zit en dat grotere clubs eindelijk aankloppen.



Opvallend is wel dat de Twente-keeper juist afgelopen speelronde een grote blunder maakte. Na de wedstrijd tegen AZ gaf de keeper toe helemaal mis te zitten, wat juist goed is. Het toont aan dat Drommel, ondanks zijn ambities, op sportieve en volwassen wijze terugkijkend vermogen heeft. Dit ontbreekt zo af en toe nog in Eindhoven.







Afwachten



Na afloop van de wedstrijd werd tevens bevestigd dat een persoonlijk akkoord met PSV bereikt is. Nu is het alleen nog wachten tot de kogel daadwerkelijk door de kerk is. Daarvoor moeten FC Twente en PSV alleen nog wel tot een akkoord komen. Als dat gebeurd, is op bijzondere wijze een grappige ommekeer in werking gesteld. Volgend seizoen keept PSV’s tweede keeper Lars Unnerstall namelijk bij FC Twente. Die transfer is wél al rond.

Moet Joël Drommel de nieuwe doelman van PSV worden?

  • Absoluut!
  • Zeker niet!
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
75+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
36+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
246+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
97+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
160+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
87+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
465+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
295+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
853+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8621+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1966+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3286+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
602+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie