“Dat verklaart waarom Jürgen Klopp heel defensief in zijn uitspraken is”

Foto: “Dat verklaart waarom Jürgen Klopp heel defensief in zijn uitspraken is”

Virgil van Dijk wil per se met Oranje naar het Europees kampioenschap, maar oefenmeester Jürgen Klopp van Liverpool trapte onlangs op de rem. Erwin Koeman, die zelf ternauwernood het WK van 1990 haalde, snapt dat wel.

In het voorjaar van 1990 scheurde Koeman zijn knieband en in De Telegraaf vertelt hij: “Het gebeurde tegen Waregem. Ik blokte een bal en mijn knieband scheurde. In juni was het WK in Italië, daar wilde ik graag bij zijn. In de aanloop naar dat WK heb ik in Zeist nog extra trainingen gedaan om te bewijzen dat ik mee kon. Ik werd toen fit bevonden.”

Hij geeft Van Dijk groot gelijk dat hij zijn beslissing om wel of niet mee te gaan zo lang mogelijk uitstelt: “Als speler geef je alles om fit te raken. Je wilt eigenlijk ten koste van alles dat toernooi spelen. Soms tegen beter weten in… Ik kan me helemaal voorstellen hoe hij erin staat.” Niemand weet volgens Koeman hoe ver de stopper werkelijk is: “Dat weet alleen hij en dat weten de fysio’s die elke dag met hem werken. Wie weet kan hij met Liverpool nog een wedstrijd spelen voor het EK. Dat zou helpen.”

Liverpool heeft andere belangen: “Virgil heeft een bepaalde waarde voor de ploeg, maar ook een financiële waarde voor de club. De belangen zijn dus enorm en dat verklaart waarom Jürgen Klopp heel defensief in zijn uitspraken is.”

Snap jij Klopp ook wel?

  • Ik zeker, ja
  • Ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie