TRANSFERUURTJE: Ajax-blunder, Barcelona betaalt 150 miljoen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-blunder, Barcelona betaalt 150 miljoen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax legde in de winterse transferperiode liefst 22,5 miljoen euro op tafel om Sébastien Haller over te mogen nemen van West Ham United, maar ziet Brian Brobbey aan het einde van dit seizoen gratis en voor niets de deur uitlopen. Valentijn Driessen vindt dit een bizarre blunder. In een video-item van De Telegraaf zegt de journalist over het vertrek van het talent: “Voor niets, hè! Haller kost over al die jaren geloof ik 45 miljoen euro, 22,5 miljoen aan transfersom en dan een salaris voor de komende vier à vijf jaar. Dat is 45 miljoen en tegelijkertijd loopt er aan de andere kant een jongen uit de eigen opleiding van negentien gratis de deur uit…” Driessen vervolgt: “Dat is natuurlijk een hard gelag. En zakelijk is dat eigenlijk een misser. Dat komt natuurlijk ook omdat zij nooit hadden gedacht dat Brobbey zo’n ontwikkeling zou doormaken. Als je dan voor een dubbeltje, nou ja, iets meer dan een dubbeltje: één miljoen euro (salaris dat de spits aangeboden kreeg, red.), op de eerste rij wilt zitten… en hij pakt daar drie miljoen.”Nick Marsman staat bij zijn club Feyenoord alleen tussen de palen als Justin Bijlow niet fit is, maar als hij op moet komen draven doet hij het dit seizoen verrassend goed. Over een paar maanden loopt zijn contract in De Kuip af en is hij transfervrij. De Telegraaf schrijft vandaag: “In het geval van Marsman is de gekte al losgebarsten.” De goalie is ontzettend populair en ontkent dat niet. Ja, er spelen al dingen, dat steekt de doelman niet onder stoelen of banken: “Maar ik zit op dit moment nog bij Feyenoord. Mijn situatie is natuurlijk veranderd. Toen ik naar Feyenoord kwam, dacht ik dat elke wedstrijd die ik zou spelen meegenomen was. Geen enkele keeper wil een heel jaar op de bank zitten. Ik heb hier kansen gekregen en probeer op die momenten mijn best te doen. Uiteindelijk wil je toch spelen.”


Oefenmeester Pascal Jansen beschikt bij AZ over een paar pareltjes: Myron Boadu, Calvin Stengs, Owen Wijndal én Teun Koopmeiners gooien hoge ogen in het AFAS Stadion. Maar wie vertegenwoordigt de meeste potentie? Dries Boussatta zegt in het Algemeen Dagblad: “Ik ben het meest overtuigd van Wijndal. Daar heb ik echt geen twijfel over. Ik durf wel te zeggen dat hij over drie jaar bij Real Madrid of Bayern München speelt. Die jongen heeft zo’n goede drive met een fantastische mentaliteit. Ik denk dat hij nu al niet minder is dan Tagliafico bij Ajax.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft meer dan één miljard euro schuld, maar daar heeft de nieuwe president Joan Laporta lak aan. Hij wil namelijk Erling Haaland binnenhalen en de Noorse Golden Boy van Borussia Dortmund kost maar liefst 150 miljoen euro. De Bundesliga-grootmacht gaat volgens de krant BILD uit van het principe: iedereen is te koop, maar dan wel tegen de juiste prijs. En het dagblad onthult dus dat Dortmund zaken wil doen als er een bod van 150 miljoen euro binnenkomt. Haaland heeft een transferclausule in zijn contract staan, maar die treedt pas in de zomer van 2022 in werking. Op dat moment is hij op te halen voor 75 miljoen euro, maar daar hebben de Duitsers lak aan: op dit moment kunnen ze voor hun supertalent vragen wat ze willen. Gezien de torenhoge schuld zou het natuurlijk bizar zijn als Barça het genoemde bedrag ‘eventjes’ op tafel legt. Toch is Laporta dit volgens El Mundo Deportivo wél van plan, mogelijk gesterkt door de verkoop van Samuel Umtiti, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en/of Philippe Coutinho.

Zou jij 150 miljoen betalen voor Haaland?

  • Ik wel
  • Ik niet
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
232+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
94+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
448+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
290+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
800+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1953+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3281+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
587+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie