De beste voetbaluitzendingen van deze week: Champions League-plezier!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: Champions League-plezier!

Na een bijzonder mooi voetbalweekend vol toffe wedstrijden, staat deze week weer een fantastische voetbalweek op iedereen te wachten. Er is in ieder geval om naar uit te kijken. Het is namelijk tijd voor een week vol Europees genot dankzij de Champions League en Europa League!



Maandag 15 maart



Na een lekker voetbalweekend en een toffe kraker op zondag in de Eredivisie, gaan we op maandag gewoon verder met een goede voetbalavond. Dit keer zijn er wedstrijden in Engeland en Spanje die je niet wilt missen. Zo kan Liverpool mogelijk nog verder in een dal zakken, terwijl Barcelona speelt voor de winst om nog de droom voor het kampioenschap levende te houden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 maart hieronder:


19.50 uur op ESPN: N.E.C. – FC Volendam, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Wolverhampton Wanderers – Liverpool, 20.55 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – SD Huesca


Dinsdag 16 maart



Na een goede maandag trekt de dinsdag het niveau nog verder omhoog. De Champions League gaat namelijk weer verder met de returnwedstrijden. Is de strijd al beslist voor Manchester City en Real Madrid of kunnen de tegenstanders nog stunten om de koningen uit het toernooi te gooien?



Een greep uit de leukste uitzendingen van 16 maart hieronder:


19.00 uur op ESPN: DOC: De IJsselderby, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Manchester City – Borussia Mönchengladbach, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Real Madrid – Atalanta


Voor Manchester City lijkt de winst al grotendeels binnen te zijn. De Engelse ploeg wist twee keer te scoren in de uitwedstrijd, waardoor Borussia Mönchengladbach nu voor een moeilijke taak staat. Er moet in Manchester gewonnen worden en met een flinke marge. Met twee goals wordt de wedstrijd verlengd, terwijl er drie doelpunten nodig zijn als de Duitse ploeg direct door wil. 



De andere kraker op de avond gaat tussen Real Madrid en Atalanta. Voor de Italiaanse club is de taak iets makkelijker, maar dat zegt in principe weinig. Er moet moet 0-2 gewonnen worden als Atalanta direct door wil. Real Madrid gaat er in ieder geval alles aan doen om dat te vermijden aangezien het een paar jaar geleden voor een soortgelijke taak stond tegen Ajax en toen onderuitging.




Woensdag 17 maart 



De derde woensdag van maart is er weer één om van te genieten. De Champions League vervolgt gewoon met weer een aantal lekkere returnwedstrijden. Geen kraker is groter dan die van vorige week tussen Barcelona en Paris Saint-Germain, maar één van de matches komt wel in de buurt. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 maart hieronder:


18.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Sevilla FC – Elche, 20.50 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Bayern München – Lazio, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Chelsea – Atlético Madrid


Dan hebben we het alleen niet over de wedstrijd die in München gespeeld wordt. Bayern München was met 1-4 te sterk voor Lazio toen de Italiaanse club op eigen terrein vocht voor de volgende ronde. Nu is het tijd om in Duitsland ten strijde te trekken, maar het lijkt een vrijwel onmogelijke taak voor Lazio om van de huidige Champions League-kampioen te winnen.



Anderzijds wordt het wel spannend in Engeland. Chelsea heeft met een 0-1 winst goede zaken gedaan in Madrid, maar de vraag is of er in eigen huis ook gewonnen kan worden. Atlético Madrid is er op gebrand om de volgende ronde te halen en heeft slechts twee doelpunten nodig om door te gaan. 




Donderdag 18 maart



Na twee fantastische avonden in de Champions League brengt de donderdagavond de returnwedstrijden van de Europa League. Daar gaat Ajax er alles aan doen om de in eigen huis opgezette voorsprong niet te verspelen. Toch is het niet de enige wedstrijd waar we naar uitkijken. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 18 maart hieronder:


18.55 uur op ESPN: UEFA Europa League: Dinamo Zagreb – Tottenham Hotspur, 18.50 uur op ESPN 3: UEFA Europa League: Shakhtar Donetsk – AS Roma, 21.00 uur op ESPN: UEFA Europa League: AC Milan – Manchester United, 21.00 uur op RTL 7: UEFA Europa League: Young Boys – Ajax


In Milaan wordt namelijk een fantastische kraker voorgeschoteld. Daar komen AC Milan en Manchester United tegen elkaar in actie. Een gelijkspel in Manchester zorgt er dan ook voor dat er met onwijs veel spanning wordt gekeken naar de welke topclub niet door de volgende ronde komt.



In Nederland wordt echter ingeschakeld naar Ajax. De Amsterdammers bezoeken Young Boys en moeten daar de 3-0 voorsprong verdedigen. Of dat gebeurd door een defensieve opstelling is natuurlijk afwachten.




Vrijdag 19 maart 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. In het buitenland wordt namelijk in Engeland ook begonnen met een nieuwe speelronde.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 19 maart hieronder:


18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN 2: sc Heerenveen – FC Twente, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Fulham – Leeds United

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • Manchester City – Borussia Mönchengladbach
  • Real Madrid – Atalanta
  • Bayern München – Lazio
  • Chelsea – Atlético Madrid
  • AC Milan – Manchester United
  • Young Boys – Ajax
  • sc Heerenveen – FC Twente
25+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:11
0+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
765+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
274+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3302+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
37+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
420+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
241+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
144+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
68+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
102+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
107+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
20+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
313+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
25+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
59+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
236+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
407+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
307+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
139+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie