“Ga er maar aan staan als je zo’n contract voorgeschoteld krijgt”

Foto: “Ga er maar aan staan als je zo’n contract voorgeschoteld krijgt”

Ibrahim Afellay snapt wel dat Brian Brobbey ervoor gekozen heeft om Ajax te verlaten voor het Duitse RB Leipzig. Bij Studio Voetbal zegt de oud-voetballer dat hij zelf eerder gegaan was voor een langdurig contract in Amsterdam en een uitleenbeurt van twee jaar bij FC Utrecht.

Afellay legt uit: “Het ligt eraan hoe je het bekijkt. Die jongen kan ook een standpunt hebben van: misschien breek ik morgen wel mijn been en nu verzeker ik mijn toekomst voor mij en mijn familie. Ga er maar aan staan als je zo’n contract voorgeschoteld krijgt, om dan ‘nee’ te zeggen. Aan de andere kant is Haller onlangs aangetrokken voor een aantal jaar en ik vind het knap hoe Brobbey zich staande heeft gehouden in de afgelopen tijd, met al die perikelen die rond hem speelden. Als er een beroep op hem werd gedaan, leverde hij toch in goals en assists.”

Waar had hij zelf voor gekozen? “Ik denk dat ik er in zijn situatie voor had gekozen om een langdurig contract te tekenen bij Ajax en dan mezelf twee jaar zou laten verhuren aan FC Utrecht, om daar vlieguren te maken om mezelf door te ontwikkelen. Als je toch niet besluit om de concurrentiestrijd aan te gaan.”

Theo Janssen rept van een lastige situatie: “Als je Haller koopt voor 22,5 miljoen, weet je als spits die daarachter zit dat je niet veel gaat spelen. Ze hebben er eentje aangetrokken die zoveel geld kost, dus dan ga je gewoon op het bankje zitten. Niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan met hem, want een halfjaar geleden hadden we het nog niet over Brobbey. Ik heb hem zelf een jaar geleden gezien bij de Onder-19 en daar zag ik een goede spits, maar er ontbrak nog best veel aan. Nu zie je dat hij het best wel snel oppakt: hij houdt ballen beter vast, kaatst beter.”

Zegt Afellay zinnige dingen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie