Fortuna wint Limburgse derby zonder problemen

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan in de staart van de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee nam het in De Koel op tegen provinciegenoot VVV-Venlo en had weinig moeite om de Limburgse derby in winst op te zetten: 3-1.

Fortuna begon goed aan de wedstrijd. Al na tien minuten bediende Mats Seuntjens Lisandro Semedo. De vliegensvlugge vleugelaanvaller zette vervolgens de eerste treffer op het scorebord, wat tevens de ruststand was. Na de thee kwam VVV echter weer langszij. Wie anders dan Georgios Giakoumakis maakte binnen tien minuten na de hervatting een doelpunt en trok daarmee de stand weer gelijk.

Heel lang kon VVV echter niet genieten van de treffer van de Griekse goalgetter. Nog geen vijf minuten later zette Seuntjens de bezoekers weer op voorsprong en niet veel later wist Zian Flemming op aangeven van Semedo de eindstand op het bord te zetten.

Scoreverloop: 10. Semedo (0-1), 54. Giakoumakis (1-1), 59. Seuntjens (1-2), 66. Flemming (1-3).