TRANSFERUURTJE: Kluivert-drama, Drommel én Okoye

Foto: TRANSFERUURTJE: Kluivert-drama, Drommel én Okoye

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Joël Drommel liet zich gisteren in gesprek met ESPN een beetje op de vlakte over zijn aanstaande transfer naar het Philips Stadion bij PSV, maar voor de camera van de NOS was de jonge doelverdediger bereid om wat meer te verklappen. Hij zei namelijk onomwonden: “Ik ben zelf rond met PSV. Het ligt nu aan de clubs of ze eruit komen.” De kans dat de Eindhovenaren eruit komen met FC Twente lijkt behoorlijk groot: “Dat denk ik wel toch, het zou kunnen. Ik wacht gewoon af en focus mij op Twente. Je wilt niet afsluiten zoals vanavond.” De goalie erkende dat zijn transfer wel een felicitatie waard was: “Het is zeker niet niets. Het is weer een grote stap in je carrière. Het geeft je echt ambities om voor zo’n club te spelen.” Ook Ajax werd in verband gebracht met Drommel: “PSV is wel de meest concrete club die zich heeft gemeld. Het voelde gelijk goed. Ze hebben mij een mooi bod gegeven. En nu is het afwachten.” De 24-jarige keeper sloot af: “Iedereen is heel nieuwsgierig, maar helaas kan ik nog niet alles zeggen. Wat ik net al zei, ik ben rond met PSV. De clubs moeten er nu uitkomen. Als je het hebt over een nieuwe stap, mag je stiekem wel trots zijn.”

Onlangs konden we opeens lezen dat Ajax zijn oog zou hebben laten vallen op de jonge doelman Maduka Okoye van Sparta Rotterdam. Technisch directeur Henk van Stee was er als de kippen bij om te stellen: “Absolute onzin!” Na de 2-0 overwinning van Sparta op RKC Waalwijk van gisteren meldde Okoye zich bij ESPN: “Ik heb nog niets gehoord. Ik denk dat het maar een gerucht is, maar het is leuk om zoiets te horen. Dat wil zeggen dat ik het goed doe. Als dat niet het geval was, zou zoiets niet in het nieuws komen. Maar ik focus me op Sparta en ik houd van deze club.” Hij benadrukte vervolgens: “Of mijn zaakwaarnemer ergens mee bezig is? Op dit moment speelt er niks.” Journalist Dennis van Eersel van RTV Rijnmond maakte melding van de vermeende interesse van Ajax, althans, hij zei: “Het is niet de topclub van hier om de hoek.” Daarmee doelde hij natuurlijk op Feyenoord, en PSV gaat aan de slag met Joël Drommel van FC Twente.

Buitenland:

Brian Brobbey maakt aan het einde van het lopende voetbalseizoen gratis en voor niets de overstap van Ajax naar RB Leipzig, maar nu is het de grote vraag of de jonge spits in Duitsland samen gaat spelen met Justin Kluivert. Het antwoord lijkt ‘nee’ te zijn. De vleugelspits wordt op dit moment door de nummer twee van de Bundesliga gehuurd van het Italiaanse AS Roma, maar in Leipzig beschikken ze wel over een optie tot koop ter waarde van 13 miljoen euro. Kluivert heeft volgens de Duitse media echter onvoldoende laten zien om een dergelijke uitgave te billijken… Oefenmeester Julian Nagelsmann liet een maandje geleden al over de vleugelspits weten: “Er was een fase dat we de Justin zagen waar we op gehoopt hadden. Tegen Bayern en tegen Manchester United.” Volgens de kroonprins van het Duitse trainersgilde is de oud-Ajacied echter te vaak geblesseerd: “Ik zie hem te weinig op de training. Dat is het probleem. Hij is een beetje te blessuregevoelig en moet wat dat betreft stabieler worden.”

Saúl Ñíguez is één van de gezichten van Atlético Madrid, maar volgens het dagblad AS wil de middenvelder zijn werkgever aan het einde van het lopende voetbalseizoen verlaten. En Bayern München staat te springen om hem in te lijven. De Spanjaard was een vaste waarde onder oefenmeester Diego Simeone, maar komt dit seizoen minder aan spelen toe dan voorheen. Steeds vaker krijgen Marcos Llorente en/of Thomas Lemar de voorkeur, en bovendien zou Ñíguez van mening zijn dat Atlético een belofte gebroken heeft. In 2017 zette hij zijn handtekening onder een contract voor negen seizoenen, tot de zomer van 2026, maar daarbij maakten de beide partijen de afspraak om halverwege 2019 te onderhandelen over een salarisverhoging. Naar verluidt heeft Atlético zich echter nooit meer bij zijn speler gemeld. Daarom zou Saúl nu dus voor een transfer naar de Allianz Arena van Bayern München staan. Er staat weliswaar een afkoopsom ter waarde van maar liefst 150 miljoen euro in zijn contract; volgens AS zijn de Madrilenen al bereid een bod van 35 tot 50 miljoen euro te accepteren.Kiest Cristiano Ronaldo er aan het einde van dit seizoen voor om zijn werkgever Juventus de rug toe te keren, dan zou dat niet eens zo’n hele grote verrassing zijn. De Champions League-uitschakeling tegen FC Porto heeft erin gehakt bij de Portugees… Volgens journalist Tancredi Palmeri heeft Ronaldo zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zelfs al de opdracht gegeven om een nieuwe broodheer voor hem te zoeken. Tegen mensen uit zijn omgeving zou Cristiano namelijk gezegd hebben dat zijn ploeggenoten bij Juventus gewoon niet op hetzelfde niveau acteren als hijzelf. Onlangs konden we opeens lezen dat er misschien wel een sensationele terugkeer bij Real Madrid in de maak was. Coach Zinédine Zidane reageerde vervolgens: “Jullie weten wie Ronaldo is, wat hij heeft betekend voor deze club en welke genegenheid we voor hem voelen, niet alleen ik als trainer. Wat hij hier heeft gepresteerd is historisch.”

Moet Leipzig Kluivert kopen?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:40
5+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
36+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
13+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
203+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
92+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
61+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
420+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
158+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
227+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
82+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
119+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
601+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
272+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
334+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1391+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
190+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8647+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2061+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie