‘Supertransfer om Hakim Ziyech te redden’

Foto: ‘Supertransfer om Hakim Ziyech te redden’

Je kunt niet zeggen dat oefenmeester Thomas Tuchel van Chelsea geen kansen geeft aan Hakim Ziyech. Gisteren mocht de Marokkaan weer starten bij de Londenaren tegen Leeds United (0-0), maar hij maakte wederom geen verpletterende indruk…

Het medium Football.London deelt vandaag een magere vijf uit aan de oud-Ajacied als rapportcijfer: “Hij zette veel beter druk dan hij heeft gedaan in zijn eerdere duels onder Tuchel, maar had geen goede eerste helft. Wel gaf hij na rust een fabuleuze voorzet die Kai Havertz niet kon omzetten in een doelpunt. Al met al een wedstrijd waarin Ziyech zijn kans opnieuw niet greep.”

‘Ziyech dreigt te verzanden’

Analyticus Andy Townsend concludeert: “Ziyech dreigt een beetje te verzanden, zijn lichaamstaal is niet geweldig.” Volgens de oud-international van Ierland past de Marokkaan gewoonweg niet in het systeem van Tuchel. Pat Nevin (die in het verleden voor Chelsea speelde) is het daar echter niet mee eens. Op de officiële clubsite van de Blues schrijft hij: “Ik vermoed dat Tuchel niet tevreden zal zijn totdat Hakim back to his best is. Dat zou betekenen dat elke tegenstander van Chelsea weer een extra reden tot zorgen heeft.”

Na het laatste fluitsignaal gaf Tuchel toe dat zijn aanvallers niet altijd even scherp waren voor de goal: “Ik denk dat we nog steeds genoeg kwaliteit hebben om beter om te gaan met de halve kansen die we krijgen, om meer te creëren en om efficiënter te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid dat we meer creëren en grotere kansen krijgen.” Volgens de Duitser deed Havertz het echter goed als diepste spits: “Kai voelt zich goed thuis op die positie.”

Joe Cole denkt dat alle problemen van Chelsea (dus ook die van Ziyech) opgelost kunnen worden… met de komst van Erling Haaland van Borussia Dortmund. Bij BT Sport zegt hij: “Ze hebben wat mij betreft éen speler nodig: Haaland. Hij staat op het lijstje. Deze selectie heeft zoveel kwaliteit op alle posities, ze hebben gewoon dat klein beetje magie nodig, die nummer 9, dat richtpunt. Dit zal ervoor zorgen dat de club weer terugkeert naar de gloriedagen en weer kan meedoen om de titel.”

Moet Chelsea Haaland halen?

  • Ja
  • Nee
872+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie