Ruud Brood: “Dit is heel zwaar en heel moeilijk”

Foto: Ruud Brood: “Dit is heel zwaar en heel moeilijk”

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag de punten hard nodig. Gisteren kwamen de Hagenaars wel op voorsprong tegen Heracles Almelo in het Cars Jeans Stadion, maar aan het einde van de rit stond het toch weer 1-2 voor de gasten.

Oefenmeester Ruud Brood zegt tegen ESPN: “Dit is heel zwaar en heel moeilijk, zeker doordat we voor stonden. We hadden controle, maar gaven het uit handen. Dat is pijnlijk. We vechten ervoor, maar de manier waarop we de 1-0 verdedigden was pijnlijk. We geven de goals zo weg. Als we meer spelers in de zestien hebben, mag het niet zo zijn dat iemand van Heracles wegdraait en de bal binnen schiet.”

De coach verzekert: “De jongens zijn zich bewust van de plek waar we staan. Ze werken ontzettend hard. De een zit misschien wat beter in de wedstrijd dan de ander, maar dat is het niet. Het gaat om elkaar scherp houden als je met 1-0 voor staat. Tandje erbij, want je weet dat Heracles gaat komen. Dan moet je gebruikmaken van de ruimte.”

Brood weigert de handdoek in ieder geval in de ring te gooien: “De hoop moet je nooit verliezen, maar we hadden die afstand niet groter willen laten worden. Die kans was zeker aanwezig. Dan is het zeker pijnlijk en vervelend dat we hier verliezen. Dan wordt het gewoon heel moeilijk. Het kan nog steeds. Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd en ik baal omdat we dicht bij een resultaat waren. We moeten de rug rechten, maar dit is een pijnlijke nederlaag. De afstand wordt groter en het wordt er zo niet makkelijker op. Ik heb nog steeds gif in mijn lijf.”

Geeft hij het goede voorbeeld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
83+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie