TRANSFERUURTJE: Leipzig presenteert Brobbey, PSV heeft Drommel beet

Foto: TRANSFERUURTJE: Leipzig presenteert Brobbey, PSV heeft Drommel beet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Brian Brobbey vertrekt definitief bij Ajax. RB Leipzig heeft zijn komst vrijdagochtend wereldkundig gemaakt. Brobbey tekent een vierjarig contract en begint komende zomer in de Bundesliga. Brobbey vertelt op de clubwebsite van RB Leipzig dat hij zin heeft in zijn nieuwe avontuur: “RB Leipzig is een geweldige club die bezig is aan een geweldig seizoen. Julian Nagelsmann is een jonge en hele goede trainer van wie ik veel kan leren.”

Joël Drommel en PSV hebben een persoonlijk akkoord bereikt. Een definitief akkoord met FC Twente hangt ook in de lucht. Dat weet Voetbal International vrijdagochtend te melden. “De verwachting is dat de Eindhovenaren dit weekeinde tot een vergelijk komen met FC Twente over de overgang van de 24-jarige doelman, die een meerjarig contract zal tekenen bij zijn nieuwe werkgever”, aldus VI. “Met de transfer lijkt een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen euro te zijn gemoeid. De goalie heeft een aflopend contract in Enschede, maar de Tukkers hebben wel een optie om die verbintenis nog met een jaar te verlengen”, zo klinkt het.

[b]Buitenland:[/b]

Het begint er steeds meer op te lijken dat Cristiano Ronaldo na dit seizoen gaat vertrekken bij Juventus. Zijn contract loopt dan nog een jaar door, maar De Oude Dame zou niet van plan zijn om die verbintenis en kan dus alleen deze zomer nog wat verdienen aan de superster. Voetbal International schrijft: “Donderdag meldden Italiaanse media al dat Juventus met Cristiano Ronaldo over zijn toekomst gaat praten, een dag later schrijft Corriere dello Sport dat de Italiaanse kampioen bij een eventuele verkoop minstens 29 miljoen euro zou moeten krijgen voor de 36-jarige Portugees om geen verlies te lijden op de miljoenaankoop. Momenteel zou Juventus niet van plan zijn het in 2022 aflopende contract van Ronaldo te verlengen en dat leidt uiteraard tot speculatie over zijn toekomst. Zo kwam via het Spaanse tv-programma El Chiringuito naar buiten dat zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes al informeel zou hebben gesproken met Real Madrid over een terugkeer”, zo klinkt het.

Het is nog altijd onduidelijk waar de sportieve toekomst van Georginio Wijnaldum ligt. Donderdag wist Football Insider nog te melden dat FC Barcelona hem een contractvoorstel heeft gedaan, maar Sport weerspreekt dat vrijdagochtend met klem. Sterker nog, de overstap van Wijnaldum van Liverpool naar FC Barcelona is ‘praktisch uitgesloten’, stelt de Catalaanse sportkrant. De ontwikkeling van Ilaix Moriba zou daar door de reden voor zijn. De clubleiding van Barça zou bang zijn dat Wijnaldum de ontwikkeling van Moriba zou remmen.

Gaat Brobbey slagen in de Bundesliga?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
3+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
20+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
107+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
22+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
46+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
270+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
158+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
130+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
148+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
62+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
155+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
76+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
223+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
247+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
73+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
104+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
135+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
792+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
448+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
229+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie