‘In Oranje is geen plaats voor een verdachte van een steekpartij’

Foto: ‘In Oranje is geen plaats voor een verdachte van een steekpartij’

Quincy Promes is ‘gewoon’ opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en Valentijn Driessen vindt dat te gek voor woorden. Reden daarvoor is natuurlijk dat Promes verdacht wordt van een steekpartij.

“Het kan niet waar zijn dat de Nederlandse Staat voetballer Promes als verdachte van een steekincident beschouwt en de KNVB het vervolgens toestaat dat dezelfde Nederlandse Staat in Oranje wordt vertegenwoordigd door Promes als verdachte van een geweldsmisdrijf”, schrijft Driessen bij De Telegraaf in zijn column. “Het Nederlands elftal is een visitekaartje van heel Nederland en daarin is geen plaats voor een verdachte van een steekpartij.”

Driessen richt vervolgens zijn pijlen op Eric Gudde, Nico-Jan Hoogma en Frank de Boer. “Bij Gudde, Hoogma en De Boer ontbreekt in ieder gevoel van verhouding, fatsoen en beschaving. En reken erop dat advocaat Gerard Spong van Promes deze selectie voor Oranje door de KNVB zal aanwenden in de rechtszaal”, gaat de chef voetbal van De Telegraaf verder.

“Het valt te hopen dat dit besef snel indaalt bij de KNVB-top”, Driessen verder. “Over exact een week, vrijdag 19 maart, laat bondscoach Frank de Boer weten welke spelers tot de definitieve selectie van Oranje behoren. Daar mag Promes niet bij zijn zolang hij niet is vrijgesproken. Kwestie van beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, besluit Driessen.

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
698+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie