Peter Bosz waarschuwt: ‘Ajax moet oppassen’

Foto: Peter Bosz waarschuwt: ‘Ajax moet oppassen’

Ajax speelt op donderdagavond in de Europa League tegen Young Boys en oefenmeester Peter Bosz is wat dat betreft een ervaringsdeskundige, want zijn Bayer Leverkusen werd in de vorige ronde uitgeschakeld door de Zwitsers… “Rennen, vliegen, heel direct spel. Ajax voetbalt veel beter, maar je moet niet achter komen tegen ze.”

In het Algemeen Dagblad waarschuwt de coach de Amsterdammers: “Er is niet één individuele speler die Ajax nu zou willen hebben. En wij bij Bayer Leverkusen ook niet. Maar het is wel een goed team. 19 punten voor in hun eigen competitie. Straks vier jaar op rij kampioen. Twee keer van ons gewonnen in de Europa League. Het is een ploeg die gewoon lastig te bespelen is. En dat is knap.”

In Bern werd het 4-3 voor Young Boys en thuis verloor Leverkusen met 0-2: “Probleem was dat wij vanaf het eerste moment achter de feiten aanliepen. Young Boys brengt typisch het spel vanuit de Red Bull-school. Met heel veel energie en druk naar voren. Ze spelen de bal lang, laten jouw centrale verdedigers ‘m wegkoppen, pikken die ‘tweede bal’ op en gooien die ook meteen weer diep achter jouw verdediging.”

Bosz gaat verder met zijn analyse: “Voor we het wisten stonden we in de heenwedstrijd op kunstgras 2-0 achter. En 3-0 bij rust. We kwamen nog wel terug tot 3-3 en in de return kregen zij amper kansen, maar counterden ze perfect. Hun effectiviteit tegen ons was twee keer waanzinnig hoog.”

Moet Ajax oppassen?

  • Ja
  • Nee
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie