Haaland maakt het verschil in tweeluik met Sevilla

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Duitse topclub had aan een 2-2 gelijkspel voldoende dankzij de 2-3 zege in Spanje.

Sevilla kreeg via Marwin Hitz de eerste kans van de avond. Bankzitter Luuk de Jong zag zijn elftal sowieso een prima eerste helft afwerken, maar tien minuten voor de pauze sloeg Dortmund keihard toe. Wie anders dan Erling Braut Haaland bracht de openingstreffer op het scorebord.

Vroeg in de tweede helft zag de Noorse goalgetter zijn tweede van de avond afgekeurd worden, maar kort daarna maakte hij ‘m alsnog. Haaland mocht een gemiste strafschop nogmaals nemen doordat de Sevilla-sluitpost te snel van de lijn kwam en ditmaal verzilverde hij de inzet wel: 2-0.

Sevilla probeerde met De Jong als invaller nog iets te forceren. Dat lukte deels doordat de Nederlandse invaller een penalty versierde, welke door Youssef En-Nesyri werd benut. El-Nesyri maakte diep in blessuretijd ook nog de 2-2, maar dat kwam te laat om er nog een verlenging uit te slepen.

Scoreverloop: 1-0 (35′) Erling Braut Haaland, 2-0 (54′) Erling Braut Haaland (strafschop), 2-1 (69′) Youssef En-Nesyri, 2-2 (90′) Youssef En-Nesyri

0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
32+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
72+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
120+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”