KNVB en Eredivisie werken aan snelle terugkeer fans

Foto: KNVB en Eredivisie werken aan snelle terugkeer fans

De KNVB, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben concrete plannen om de voetbalsupporters terug te laten keren in de stadions. Op de website van de voetbalbond spreekt men van ‘een zonniger perspectief’ na een ‘lange, donkere periode’.

In een officieel statement schrijven de drie partijen: “Met de laatste ontwikkelingen komen nieuwe kansen en mogelijkheden dichterbij. De coronavaccins blijken het gewenste effect te sorteren: kwetsbaren raken minder vaak besmet en de druk op de gezondheidszorg neemt af. Het aantal gevaccineerde Nederlanders neemt snel toe en volgens de GGD kan het tempo waarin dit gebeurt binnenkort nog verder worden opgeschroefd.”

Er lopen al onderzoeken naar een veilige terugkeer bij evenementen, zoals voetbalwedstrijd. In Almere en Nijmegen werd het gedrag van supporters bezocht. “Het volledige onderzoek wordt binnenkort gepresenteerd, maar de allereerste resultaten klinken ook hoopgevend”, zo schrijft de KNVB, dat ook wijst op de plannen voor een zogeheten coronapaspoort en de probleemloze start van dit seizoen mét beperkt publiek.

Het statement gaat verder: “We onderhouden met het kabinet intensief contact over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen. Het kan ons ook niet snel genoeg gaan, mits uiteraard veilig en verantwoord voor alle betrokkenen. Niet alleen vinden wij niets mooier dan een spannende wedstrijd in een kolkend stadion, veel clubs schieten zonder publiek bovendien wekelijks dieper de rode cijfers in. Het afgelopen coronajaar hebben de clubs gezamenlijk al 200 miljoen euro ingeleverd. Betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.”

Het geboden perspectief noemt men ‘mooi’, maar men hoopt nog dit seizoen ook de kans te grijpen. Zo worden het slotstuk van de competities, de play-offs en de bekerfinale genoemd. “Geacht demissionair kabinet, laten we daarom met alle oplossingen in het achterhoofd samen kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken”, zo besluit men het statement.”

Gaat dat lukken?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
18+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
62+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
15+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
300+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
36+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
167+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
318+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
127+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
365+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
101+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
88+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
417+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
222+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
192+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
544+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie