‘Advocaat dreigt Feyenoord-parel te passeren’

Foto: ‘Advocaat dreigt Feyenoord-parel te passeren’

Feyenoord-trainer Dick Advocaat gunt zijn opvolger Arne Slot de kans om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Een groeibriljant dreigt dit seizoen echter een mentale dreun te incasseren.

Feyenoord weet nog niet of Nick Marsman blijft. “Hij kan ook denken: ‘ik sta nu al een tijdje achter Bijlow en krijg toch wel m’n minuten’. Als ze Marsman vastleggen zou dat opgelost zijn, maar voor Bijlow is een ander probleem aan het ontstaan”, stelt clubwatcher Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. “Hij moet nu echt een langere periode gaan keepen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

Volgens Gouka valt Bijlow niets te verwijten. “Soms zit je een beetje in die vicieuze cirkel. Het is zonde, want het is een keeper die in sneltreinvaart onderweg was naar de Nederlandse top. Nu is het maar afwachten hoe hij hier weer uitkomt. Ik kan me ook voorstellen dat je als club denkt: we zijn nu dicht bij het einde, dus laten we nog maar even aan Marsman vasthouden. Het seizoen van Bijlow is eigenlijk al mislukt.”

Sjoerd Mossou vindt zijn blessuregevoeligheid géén pure pech. “Bijlow is een ontzettend goede keeper, maar hij is wel heel onverschrokken. Soms bijna op het lompe af. Dat is ook een kwaliteit, want hij komt fantastisch zijn goal uit, maar hij neemt heel veel risico. Die botsingen zijn niet helemaal toeval. Daar loop je af en toe wel een risico mee op blessures.”

Zou dat terecht zijn?

  • Ja
  • Nee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie