De beste voetbaluitzendingen van deze week: Champions League-krakers!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: Champions League-krakers!

Na een bijzonder mooi voetbalweekend vol toffe derby’s en verrassende uitkomsten, staat deze week weer een fantastische voetbalweek op iedereen te wachten. Er is in ieder geval om naar uit te kijken. Het is namelijk tijd voor een week vol Europees genot dankzij de Champions League en Europa League!



Maandag 8 maart



Met een buitenlandse Super Sunday achter de rug trappen we de nieuwe week lekker af. In het buitenland stopt het heerlijke voetbal niet, want in Engeland wordt gewoon een kraker gespeeld. Chelsea komt in eigen huis in actie tegen Everton terwijl er gespeeld wordt om de vierde plek. Later op de avond strijden Atalanta en Internazionale ook nog eens in een Italiaanse topper!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 8 maart hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Everton, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: West Ham United – Leeds United, 20.55 uur op Ziggo Sport: Internazionale – Atalanta



Dinsdag 9 maart



Na een heerlijke maandag trekt de dinsdag het niveau nog verder omhoog. De Champions League gaat namelijk weer verder met de returnwedstrijden. Toch wordt er ook nog eens in de Eredivisie gevoetbald. Daar nemen VVV-Venlo en Sparta Rotterdam het tegen elkaar op. Er viel immers nog een wedstrijd in te halen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 9 maart hieronder:


18.45 uur op ESPN: VVV-Venlo – Sparta Rotterdam, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Borussia Dortmund – Sevilla FC, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Juventus – FC Porto


Toch is het pas echt aan vanaf half negen. Dan strijden de beste voetbalteams van de wereld in prachtige wedstrijden. Zo mag Borussia Dortmund in eigen huis aantreden tegen Sevilla. De ploeg van Luuk de Jong moet met minimaal 2 goals verschil winnen om door te gaan. De Duitse ploeg nam in Spanje de winst mee naar huis met een uitslag van 2-3. Veel werk aan de winkel dus voor de Sevilla-voorhoede.



De andere kraker op de avond gaat tussen Juventus en Porto. In eigen huis wist de Portugese club knap te winnen van De Oude Dame. Juventus moet in Turijn met minstens 1-0 winnen. Uit werd namelijk wel een goal gemaakt. Leuk detail voor Nederland is dat Björn Kuipers de wedstrijd fluit.




Woensdag 10 maart 



De tweede woensdag van maart is er weer één om van te genieten. Met twee toffe wedstrijden in buitenlandse competities wordt de avond goed begonnen. Toch is het slechts een voorproefje voor de heerlijke krakers die in het verschiet liggen. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 10 maart hieronder:


18.30 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Southampton, 18.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Atlético Madrid – Athletic Club, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Liverpool – RB Leipzig, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Paris Saint-Germain – FC Barcelona


Op papier staat er namelijk een prachtig affiche klaar in Parijs. Daar neemt Paris Saint-Germain het dit keer in eigen huis op tegen FC Barcelona. Waar het team van Koeman in Camp Nou een flinke opdonder kreeg (1-4), moet er een wonder verricht worden als de Catalanen nog door willen in het miljardenbal. Of Messi en Frenkie de Jong het team zover krijgen om met 0-4 te winnen, blijft echter de vraag.



Anderzijds wordt ook afgetrapt in Liverpool. Het team van Jürgen Klopp doet het dramatisch in de Engelse competitie en inmiddels is al weken niet meer in eigen huis gewonnen. Toch werd in de Champions League wel met 0-2 gewonnen uit bij RB Leipzig. Die stand moet in eigen huis verdedigd worden, maar ja, of dat na de gênante nederlaag thuis tegen Fulham lukt valt nog te bezien.




Donderdag 11 maart



Na twee fantastische avonden in de Champions League brengt de donderdagavond de volgende ronde van de Europa League. Daarin zien we weer prachtige affiches op het programma. Zo neemt Tottenham Hotspur het op tegen Dinamo Zagreb, terwijl Olympiakos en Arsenal ook met elkaar vechten. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 11 maart hieronder:


18.55 uur op ESPN: UEFA Europa League Manchester United – AC Milan, 18.55 uur op ESPN 2: UEFA Europa League Ajax – Young Boys, 21.00 uur op RTL 7: UEFA Europa League Tottenham Hotspur – Dinamo Zagreb, 21.00 uur op ESPN: UEFA Europa League Olympiakos – Arsenal


Toch kijken we in Nederland collectief naar de wedstrijd tussen Ajax en Young Boys. Voor de Amsterdammers is het zaak om de kwartfinale te halen door de Zwitserse club uit te schakelen. Hoewel Young Boys met afstand de competitie in Zwitserland gaat winnen, werd wel drie keer op rij gelijk gespeeld en dat is nou niet bepaald een goede generale repetitie.



De andere kraker van de avond wordt gespeeld in Manchester. AC Milan komt namelijk op bezoek bij Manchester United. De nummer twee van de Premier League won afgelopen weekend nog van koploper Manchester City, terwijl AC Milan, tweede in Italië, overtuigend won van Hellas Verona. Dat belooft dus een heerlijke wedstrijd te worden!




Vrijdag 12 maart 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. In het buitenland wordt namelijk in Engeland ook begonnen met een nieuwe speelronde. De Eredivisie start deze week helaas niet op vrijdag.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 maart hieronder:


16:20 uur op ESPN: FC Eindhoven – Almere City FC, 18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Newcastle United – Aston Villa

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • Chelsea – Everton
  • Internazionale – Atalanta
  • Borussia Dortmund – Sevilla FC
  • Juventus – FC Porto
  • Liverpool – RB Leipzig
  • Paris Saint-Germain – FC Barcelona
  • Manchester United – AC Milan
  • Ajax – Young Boys
  • Tottenham Hotspur – Dinamo Zagreb
  • Olympiakos – Arsenal
32+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
21+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
35+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
33+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
232+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
84+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
195+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
697+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
328+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
724+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
194+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
317+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
328+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie