Lionel Messi helpt Barcelona met droompass

Foto: Lionel Messi helpt Barcelona met droompass

FC Barcelona bereikte midweeks de finale van de Copa del Rey door een ‘remontada’ tegen het Sevilla van Luuk de Jong, maar moest vandaag al weer aantreden tegen Osasuna in de Primera División. Ook dat duel werd gewonnen.

Zij het met de nodige pijn en moeite, want de Catalanen (Frenkie de Jong voorop) maakten vandaag een behoorlijk vermoeide indruk. Het eerste gevaar van de wedstrijd werd dan ook gesticht door de thuisploeg. Marc-André ter Stegen stond ver voor zijn doel en Jonathan Calleri dacht: laat ik het eens proberen. De Duitse goalie was echter net op tijd terug. Vervolgens was Kike Barja gevaarlijk, maar weer kon Ter Stegen redding brengen: hij moest zich uitstrekken om de bal uit de bovenhoek te tikken.

Daarna ontsnapte Osasuna aan een rode kaart: keeper Sergio Herrera kwam uit en maakte hands, maar de VAR oordeelde dat Lionel Messi buitenspel had gestaan. Het was Barça dat op voorsprong kwam in het Estadio El Sadar: Messi gaf een werkelijk waar geweldige pass op Jordi Alba, die daar wel raad mee wist en de 0-1 op het scorebord zette.

Het bleef lang 0-1 staan, waardoor de thuisploeg een gelijkspelletje uit het vuur hoopte te slepen. Ante Budimir kreeg een aardige kans, maar kon zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten. Talent Ilaix Moriba zorgde een paar minuten voor tijd voor de bevrijding voor Barça, hij scoorde de 0-2.

Scoreverloop: 0-1 (30′) J. Alba, 0-2 (83′) I. Moriba

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie